Programkereső

Elindult a tanév, hol sportoljon a gyerek?

  • 2021.08.31.

Összeszedtük a kiskamaszoknak szóló lehetőségeket

Egymást kérdezgetik a szülők, hogy miután vége lett a nyaralásoknak, és elindult az iskola, ki milyen sportot, mozgáslehetőséget javasol a tanév során jobbára az iskolapadban, vagy a lecke előtt üldögélő kiskamaszoknak? Mi megpróbáltunk egybe szedni néhány jó lehetőséget a városban, a teljesség igénye nélkül.

Kép forrása: Pixabay.com

1. Gyerekeknek szerdánként tart edzéseket a Deák Ferenc utcában az Alba Kempo Team vezetője, a 3 danos Polgár Tamás. Ez a küzdősport, a Zen Bu Kan Kempo igazán összetett és sokrétű modern harcművészeti ág, ugyanis ötvözi a harcművészetek és küzdősportokat, ezáltal számos elem megtalálható benne az ökölvívásból, a kick-boxból, a birkózásból, a jiu jitsuból és a judóból.

2. Ha a gyerek természetkedvelő és szívesen van szabad levegőn, valamint elmúlt 8 éves (de még 14 év alatti), akkor lehet, neki találták ki a tájfutást is. Az ARAK (Alba Regia Atlétikai Klub) Tájfutó szakosztályának edzései természetben űzhető, kalandokat ígérő, szép és változatos sportlehetőséget kínálnak a gyerekeknek is. Az edzéseket kedden és csütörtökön az ARAK atlétikai centrumban (Székesfehérvár, Bregyó köz 1.) vagy a Velencei-hegység területén lehet látogatni 17:00-tól. Bővebb információt itt is találhatnak a kezdő gyerekek.

3. A Family Tree egy triatlonra és más szabadidős mozgástevékenységre szakosodott egyesület. Az alapítók szándéka szerint egyben egy olyan sportmozgalom is, ahol a gyermekek és szüleik egy időben, egy helyen tudnak szakmai felügyelet és segítség mellett sportolni. Céljuk többes: népszerűsíteni a három legegészségesebb sportágat (úszás, futás, kerékpár) összefogó triatlont, kialakítani a gyermekek sport, a mozgás iránti szeretét, s nem mellesleg erősíteni a családi összetartozást. Ezért ők nem csak ép, de fogyatékkal élő felnőtteket és gyermekeket is várnak. Jól felkészült, szakmailag elismert stábjukkal gyerektábort is szerveztek a nyáron, most pedig várják az ősszel is mozogni kívánó kiskamaszokat.

4. Székesfehérvár egyetlen vízilabda egyesülete szintén örömmel várja a sportágat szívesen kipróbáló lányokat és fiúkat. Az edzésekről és szakemberekről a Fehérvár Vízilabda S.E. közösségi oldala is teljes körű információt nyújt, és beszédesek az interneten található szülői véleményeik is, amelyek azt mutatják: a gyerekek szeretnek ezekre az edzésekre járni. 

5. Elsősorban a Feketehegy és Szárazrét lakosainak, egész családoknak szeretne hasznos sporttevékenységgel szolgálni a Feketehegy SE, ahol a kamaszok leginkább futsal-edzésekre jelentkezhetnek. A szervezet honlapja éppen megújulóban van, addig a közösségi felületükön lehet informálódni. 

6. Aki az Öreghegyen lakik, annak nem kell sokat talpalnia a gyerekőccel a célzott mozgásformáért: a Millennium utcában működő Mozgásműhelyben Fit Kid és Cross Junior edzéseket is találunk a 6-10 éves korosztálynak. 

7. Az Örömvilág Tudatosság Központ a belváros szélén, a Palotai úton működik, számtalan egészségfejlesztő és harmonizáló szolgáltatással. Itt tartanak hétfő délutánonként gyermekjógát is, ez a mozgásforma tanulási nehézségek, a kiskamaszokra sokszor jellemző önbizalomhiány és más problémák esetén is hasznos lehet.