Programkereső

2022-őt nem fogjuk a legjobb évek között emlegetni…

  • 2021.12.31.

- Így látja az új esztendőt a jósnő

A Teleélettel portálon szilveszterkor, vagy újévkor rendszeresen megkérdezzük a portálunkkal kapcsolatban álló helyi jósnőnket arról, mire is számíthatunk a következő 365 napban? Mi most is megkérdeztük a szakembert, mi várható gazdaságilag, társadalmilag és más szempontból Magyarországon, illetve szűkebb környezetünkben, Székesfehérváron?


Ha beütjük Google-ba, hogy 2022, csak így, egyszerűen, a Wikipédián érdekes várható események sorozatára bukkanunk: idén februárban „platinajubilál” – azaz 70 éve uralkodik - II. Erzsébet angol királynő, áprilisban lesz egy részleges napfogyatkozás a Csendes-óceán felett, ősszel pedig parlamenti választásokat tartanak Svédországban. Igaz, akkorra mi már bőven túl leszünk a saját hazai választásunkon, amely, tekintve hogy alig indult el az év, de máris megindult a kampány, tartogathat meglepetéseket. Ennél többet nyilvánosan nem árulnánk el, de Adorján Gyöngyi jósnőnk hozzáteszi, hangulatkeltésben és negatív érzelmekben igencsak bővelkedni fog az év legnagyobb hazai politikai eseménye.


-Azt látjuk majd, hogy nem igazán jó év 2022 – bocsájtja elő interjúalanyunk. –Hatos év, a hatos pedig a szerelmesek száma, és bár idén sokakra rátalálhat a szerelem, az valószínűleg nem arról szól majd, hogy életre szólóan párt szerezhetünk. Ahogyan az élet sok területén, itt is a felszínesség, a nem valódi dolgok törnek előtérbe és sokan rájönnek, hogy a megfelelőnek hitt új pár bizony csak érdekember, akitől igazi érzelmeket nem lehet várni.


Mint Gyöngyi sorolja, 2022-ben több szempontból is az érzelmeinkre próbál majd hatni – sajnos leginkább manipulatív módon – a külvilág, igyekezve elnyomni az egyén szabad akaratát. Az év folyamán, főképp a választások kapcsán több megmozdulásra, tüntetésre számíthatunk idehaza, ám ezekkel kapcsolatban leginkább a szélmalomharc-érzés lehet úrrá a résztvevőkön. A 2022-es év ugyanis a kártya szerint is a bolondok felemelkedését hozza el: a manipuláció technikáját sikeresen alkalmazók, az agymosók időszaka is ez. Ám

rajtunk áll, mit hiszünk el a bennünket majd mindenhonnan bombázó véleménydömpingből, s mennyire leszünk magunkat képesek tudatosan kirekeszteni, kivonni ebből a mágikus kommunikációs körből. Bár nem kevesen vannak, akik életüket lényegében a közösségi felületeken élik, mindent megosztva másokkal, a szakember szerint idén érdemesebb kissé visszavonulni, a folyamatos közlés helyett szemlélődni és elemezni, és lehetőleg nem beleállni azokba a vitákba, amelyekből bőven kapunk majd ebben az esztendőben a világhálón. Az acsarkodás, a véleménykülönbség okozta gyűlölködés sajnos az idén is alapattitűd lesz, az ismerősök akár virtuálisan, akár fizikailag is egymásnak ugorhatnak a politikai jellegű csörtékben.


2022 egyben a víz éve is, de nem kifejezetten jó értelemben. Sok problémánk lesz bolygószerte az áradásokkal, olykor katasztrófákat is okozhat a hirtelen lezúduló vízmennyiség. Szerencsére Magyarországon cunamitól nem kell tartani…


Sokan aggódnak viszont a pénzügyeik miatt, erről is kérdeztük a fehérvári jósnőt. Nem csak nálunk, világszerte egyre magasabb az infláció, többet fizetünk a boltban, jobban megnézzük, mire is adunk ki. Jósnőnk szerint 2022-ben ez maradjon is így, ebben az évben inkább takarékoskodjunk, tegyünk félre, a nagy kiadásokat ne ebben az esztendőben tervezzük és a többmilliós nyaralásokról is érdemes inkább lemondani az idén, mert utána lényegében teljesen kiürülhet a családi kassza. Ne az egónk vezessen bennünket a pénzügyekben, hanem a józan paraszti ész!


Természetesen mindenkit izgat a kérdés: meddig marad még velünk a vírushelyzet? Gyöngyi válasza szerint még jó néhány évig, akár a 2030-as években is központi téma lehet még, hiszen az enyhülő szakaszok után, az új mutációk megjelenésével ismét erősödés következik. Érdemes ezeket is bekalkulálva megtenni a jelenleg rendelkezésre álló egészségügyi megelőzéseket. A következő időszakokban még többféle megszorító intézkedés is várható a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatosan is.


-2022-ben nem a látszólag könnyű út lesz a valóban könnyű út. Ne arrafelé mozduljunk, ami kézenfekvő, ami azonnal elérhető, a menekülőútnak látszó megoldásokról be fog bizonyosodni, hogy sokkal több negatívummal járnak, mint amire előzetesen számítottunk. Idén a bonyolultabbnak tűnő dolgok hozhatják el a stabilitást.


-Foglalkozzunk idén többet magunkkal mások helyett! – javasolja Gyöngyi. – Lehetőségek 2022-ben is bőven jönnek, de a deprimáltság, a depresszió, az acsarkodás közepette nem tudjuk azokat észrevenni és elmegyünk a jó dolgok mellett. vegyünk kézbe inkább egy jó könyvet, szervezzünk magunknak élményeket és semmiképpen se hagyjuk,hogy mások belehúzzanak minket a negatív attitűdjükbe! Ha nem hagyjuk magunk fölé kerekedni a bolondok hangját, a 2022 végére mégis úgy érezhetjük majd, hogy stabilan állunk saját életünkben.

Képek forrása: Pexels/Anete Lusina és facebook.com

Képek és videók