Programkereső

A hat leghasznosabb fehérvári segítő weboldal és csoport víruskarantén idejére

  • 2020.03.31.

Szabadságon a szakemberek, elérhetetlenek a korábbi szolgáltatások, takarékon a gazdaság – ez mindannyiunk életét megnehezíti ezekben a napokban-hetekben. De kis kutakodással még most is megtalálhatjuk azokat a székesfehérvári szakembereket, akiknél hozzájuthatunk a szükséges tanácsokhoz, ötletekhez, vagy segítséghez.

A fotó forrása: KDRIU Faceboook

  1. Online ügyvédi segítség és tanácsadás: Ezekben a hetekben igen nehézkessé vált a jogi ügyek intézése, hiszen nagyjából az összes ilyen irányultságú szakember felfüggesztette a személyes tevékenységét. A munkanélkülivé válók közül azonban sokan gondolkodnak webshopindításban, működésük átalakításában. Czenczi Anikó ügyvédnő személyes szisztémát dolgozott ki online, annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került emberek hatékonyan tudják tovább menedzselni munkaügyeiket.
  2. Csakatzértis jól leszek, online edzéstervek: Több helyi szakember és edző alakította át edzéseit online is végezhető formájúra, illetve vállalnak továbbra is konzultációt, csak most a világháló adta lehetőségre támaszkodva. Lencsés-Pál Petra edzései kiegészülnek még életmódtanácsadással is, hiszen a fermentálás és az egészséges táplálkozás híveként rendszeresen oszt meg idevágó recepteket és ötleteket.
  3. I. Székesfehérvári Karanténkönyvtár: Meglehetősen új és felfutásra váró kezdeményezés – kifejezetten azoknak, akik a könyvtárak bezárásával nem jutnak hozzá a tanuláshoz, vizsgázáshoz szükséges szakirodalomhoz. De nem csak szakkönyveket lehet az oldalon keresztül egymásnak kölcsönözni, hanem szépirodalmat, újságokat, vagy akár keresztrejtvénymagazinokat is. Érdekesség még, hogy bár az oldal online, a karantén alatti biztonságra a kezdeményezők is odafigyelnek – kölcsönadott köteteinket ugyanis mi magunk is kötelesek vagyunk egy időre karanténba helyezni, miután visszakaptuk őket. Fő a biztonság!
  4. Ingyenes varrógépjavítás helyi szakembertől: Molnár László varrógépszerelő a következő közleményt tette fel személyes FB-oldalára: Kedves Ismerőseim és Ügyfeleim! A mostani kialakult helyzetre és a nagy érdeklődésre való tekintettel újra csavarhúzót fogtam és próbálok segíteni azoknak akiknek van varrógépe - vagy nincs, de venne -, és védőeszközöket szeretne készíteni, a következőket ajánlom fel: aki ingyen, felajánlásból készít maszkot, de elromlott a varrógépe annak INGYEN (munkadíj felszámítása nélkül) megjavítom a gépét, hogy ezzel is segítsem a munkáját; aki térítés ellenében készíti a védőeszközöket, annak 50% kedvezményt adok a munkadíjamból;- akinek nincs varrógépe, de szeretne vásárolni, keressen az elérhetőségeimen,- akinek alkatrészre, tűre, orsóra, ollóra, ollóélezésre...stb-re lenne szüksége hívjon bátran! Telefonos egyeztetés minden esetben szükséges: + 36 70 206 37 59 (Maszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő - jelentem felkészültem…)
  5. A teljesség igénye nélkül lehetetlen lenne felsorolni azon helyi üzleteket, vendéglátósokat és boltosokat, akik ilyenkor is biztosítják a házhosszállítás lehetőségét – de érdemes élni vele! A városi piacon, de a Jancsárkert piacon is vannak olyan árusok, akik jelenleg háztól árusítják friss termékeiket, itt megtalálható pl. a jancsáros árusok névsora, elérhetősége, kínálata.
  6. Segíts a kedvenc kisvállalkozódon! Minden eddigi szolgáltatónkat támogathatjuk a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség nemrég indított kezdeményezésével: kupont lehet vásárolni a vállalkozásoknál, amelyeket a vírus elvonultával beválthatunk tényleges szolgáltatásra, addig pedig tevékenyen hozzájárulhatunk, hogy a székesfehérvári szolgáltató kisvállalkozások is fennmaradhassanak.