Programkereső

Négyhatod rész Fehérvár, hathatod rész zene

  • 2019.11.29.

A városban forgatta új klipjét a Blahalouisiana

November közepének egy reggelén a Tolnai és Sziget utcai toronyházak lakói zeneszóra ébredhettek és kortyolgathatták a napiindító kávéjukat. Odakint egy toronydaruról fémkeretben fekete nindzsák lógtak, egy szép szőke nő pedig a levegőben lebegett. Így készült a négyhatod részben fehérvári zenekar, a Blahalouisiana új klipje.

Koós Vendel fotója

Nagy elnézést kérünk, amiért akkora felfordulást okoztunk a városban – kért elnézést utólag Schoblocher Barbara, a zenekar énekesnője. Kedves gesztus, pedig a fehérváriak nem is haragudtak, sőt: a kitűnő csapat új klipjének forgatását sokan követték figyelemmel a házak ablakaiból, vagy az utcáról. A forgatás ugyanis később a belvárosban, a Kossuth utcában is folytatódott. A forgatás összességében két napot vett igénybe. De mi is volt ez és mikor láthatjuk az összehangolt forgatás gyümölcsét, azaz a zenekar új videóját?

- Idén májusban a Roadmovie csapatától jött egy felkérés, miszerint a számunkra legkedvesebb városról írjunk egy dalt. Ez hatalmas megtiszteltetés és teljesen egyértelmű volt, hogy Fehérvárról írjuk, hiszen a csapat négyhatoda itt nőtt fel. Nem egyszerű így dalt írni, 3-4 percbe kell beletenni oly sok érzést, emléket, úgy, hogy közben mégis „blahás” maradjon. Én nagyon szeretem a végeredményt és büszke vagyok rá, hogy megszületett.  Egyértelműen ez volt a legnagyobb szabású forgatás, amin valaha részt vett a zenekar, egy fantasztikus és nagyon profi csapatból álló stábnak köszönhetjük ezt a videót -mesélte a Teleélettel-nek Jancsó Gábor gitáros.

Kép forrása: Blahaouisiana Facebook Official

A stáb két vezető szakembere a rendező Szimler Bálint, míg az operatőr a szintén Fehéráron született és nevelkedett Nagy Zágon, aki a Blahalouisianával már a zenekar több klipjében is dolgozott együtt. A közös munkáról így mesélt Barbara:

- Az alapkoncepció az volt, hogy én álomszerűen felrepülök és visszatekintek a városra, ahol a srácok felnőttek és ami örökre a kedvenc városunk lesz, hiszen itt találkoztunk mindannyian. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire extrém helyzeteket be merek vállalni, de hála a nagyszerű stábnak, száz százalékosan biztonságban éreztem magam és csodálatos lesz a végeredmény. Ezúton is szeretnénk megköszönni a városnak a sok segítséget, hiszen anélkül sok jelenetet nehezen lehetett volna kivitelezni.

- A klipet úgy kellett tervezni, hogy nagyjából bemutassa Fehérvárt, főleg a szépségeit - hiszen a Roadmovie projekt erről is szól, hogy a zenekarok megmutassák a várost, ahonnan jönnek – fűzi tovább Gábor. A dal klipje az utómunkálatok után decemberben kerül fel a videómegosztókra, akkor láthatjuk benne a friss szemmel figyelt Székesfehérvárt is.

Az év utolsó hónapja idén amúgy is különlegesen izgalmasnak ígérkezik a hét éve együtt zenélő hatosfogatnak, hiszen turnéra indulnak az új lemez anyagával. Székesfehérváron a két ünnep között, december 30-án mutatják be a Petőfi Kultúrtérben (a jegyeket érdemes mielőbb beszerezni, nehogy lemaradjunk a kivételes eseményről! by the way, lesz egy előzenekar is, a Bluebay Foxes).

Ám Barbival és Gáborral az idén helyben egy másik alkalommal is találkozhatnak a fehérváriak, hiszen december 22-én 17 órától egy különleges hangulatú akusztikus páros esten is muzsikálnak az advent jegyében a Deák képtárban: a zenekar frontlánya és a dalszerző ebben a felállásban kedvenc dalaikat, régi magyar klasszikusokat és saját szerzeményeiket adják elő, ezzel hangolva a közönséget a karácsonyi ünnepekre.