Programkereső

Esélyteremtés a megyében

  • 2019.09.30.

A „Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztése” című projektet a Fejér Megyei Önkormányzat azért indította el, hogy hozzájárulhasson a kihívásokkal küzdő lakosok életének javításához.

dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke által vezetett Fejér Megyei Önkormányzat az esélyegyenlőség, továbbá a felzárkózás-politikai együttműködések elősegítését célzó programra mintegy 65 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, mely forrás a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, különösen mélyszegénységben élők, romák, gyermekek, nők, idősek, fogyatékkal élők társadalmi integrációját segíti elő.

A tevékenységek eredményeként a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javulnak, elérhetővé válnak a társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, felzárkózást, életvezetési tanácsadást biztosító programok.

A pályázat alapvető célja megyei szintű koordinációs és

konzultációs rendszer kialakítása annak érdekében, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések ne csak országosan és helyi, hanem megyei szinten is kialakuljanak, rendszeressé váljanak.

További cél, hogy ezek az együttműködések hatással legyenek az egyes települések lakosságának életére, növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

A program részeként már folyamatosan dolgozik Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke vezetésével a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum, az egyes célcsoportokat górcső alá vevő munkacsoportok, valamint a projekt során már számos közösséget erősítő rendezvény került megrendezésre.

A projektről további információ a www.fejer.hu oldalon érhető el.