Programkereső

Amikor a villany és az autó találkozik a parkolóban…

  • 2018.03.28.

    A szerző a megmondhatója, mennyire fel lehet villanyozni (!) egy óvodás fiúgyermeket egy elektromos autó látványával. Ennek megfelelően a villanyautók első helyi találkozójára szerintem mi is kilátogatunk majd…

   Autómániás apróságok szüleinek kínálkozik egyszerű és kézenfekvő, ráadásul költséghatékony program március 29-én délután és estefelé. Csak a Palotai úti Penny áruház parkolójáig kell sétálnunk, vagy közlekednünk, hogy a megszokottnál nagyobb volumenben találkozhassunk a csöndes és környezetkímélő járművekkel – itt rendezik meg ugyanis a Villanyautósok I. Fehérvári Találkozóját. Ugyanezen a napon az ország 14 másik településén is összejönnek az elektromos autók szerelmesei, hogy kilépve a virtualitásból személyes találkozón osszák meg egymással tapasztalataikat, illetve tanácsokat adhassanak azon érdeklődőknek, akik esetleg most barátkoznak egy alternatív hajtású jármű beszerzésével.

   Mint a helyi villanyutósok képviselője, s egyben a fehérvári esemény egyik szervezője, Ligeti Gergely mondja, az ide vágó rendezvény célja elsősorban a valamivel több, mint 4000 tagot (a felük úgynevezett plug-in hibrid autót birtokol) számláló honi elektromos autós közösség egymáshoz közelítése. Budapesten ugyanis a villanyosok havonta eddig is találkoztak, a kemény mag eljárt a fővárosba tapasztalatcserére, de vidéken mindeddig nem voltak ilyen események. Pedig a közösség informálásra is létrejött Villanyautósok honlapra érkező kérdéseken is látszik, hogy sokakat érdekel a téma. Hol lehet tölteni az autót, mennyi az élettartam, valóban nincs-e emisszió, mikor térül meg a jármű vételára… és még sorolhatnánk a kérdéseket. A mostani régiós találkozókon a hezitálókban megerősödhet a környezetbarát szemléletmód, a gyerekek pedig tényleg csillogó szemmel nézegethetik a csöndes járműveket. A találkozó 17-20 óra között lesz tehát a Penny parkolójában, minden érdeklődőt várnak.