Programkereső

Lovasi: Egy az egybe …csak maga // KMF

Ingyenes
A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag Kossuth-díjas frontembere, zeneszerzője és szövegírója ad „egy szál gitáros” szólóestet a 23. Kortárs Művészeti Fesztiválon május 17-én, pénteken 19.30-kor a Csónakázó-tó partján álló szabadtéri színpadon, az SZKKK Fürdő sori épülete mellett. A koncert ingyenes.

Lovasi András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. Életművét a folytonos megújulás és ösztönös építkezés jellemzi: míg a Kispál és a Borz énekeseként basszusgitározik, addig a 2005-ben alapított Kiscsillagban már gitárosként szerepel, a három szólólemeze köré épített műsorokban pedig jellemzően akusztikus gitáron játszik.

A különböző zenekari formációkban működő előadó a több mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít az „egy szál gitáros” műsorában: előkerülnek Kispál-klasszikusok „tábortűzi” megszólalásban, felcsendülnek Kiscsillag-dalok, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi-szólólemez dalai.

Lovasi dalai és szövegvilága jelentős hatással van a mai magyar könnyűzenei szerzők sokaságára. Az „egy szál gitáros” műsora sokkal szövegközpontúbb, mint egy zenekaros koncert, ráadásul a szerző előszeretettel mesél a dalok keletkezéséről. Megismerhetjük, milyen állapotú egy dal, mielőtt zenekari hangszerelést kap, az eleve akusztikus gitárra
írt dalok pedig ebban a műsorban igazán autentikusak.

Lovasi jelenleg is több produkció részese, frontembere, és a mai napig ontja magából a dalokat. Az új szerzemények rendszerint az „Egy az egybe… csak maga” szóló műsorban hallhatóak, és ennek most a fehérvári közönség is részese lehet.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3