Programkereső

Három szuper kezdeményezés, nem csak apróságoknak

  • 2018.03.08.

Le a nagykabátos begubózással! Le az otthon ülős estékkel, amikor nem volt kedvünk kimozdulni! Végre látni az alagút végét, némi napsütés és tavaszhangulat érezhető – s talán nem csak a természet, de maguk az emberek is nyitottabbak egymás felé. Ennek jegyében szedtünk kis csokorba néhány, a közeli napokban aktuális, szülőknek és gyerekeknek egyaránt szóló programot és kezdeményezést a városban.

Vannak tényleg érthetetlennek és haszontalannak tűnő Guinness-rekordok, de amit itthon a Három királyfi, Három királylány mozgalom meghirdetett, ahhoz ezeket a jelzőket a legkevésbé sem lehetne kapcsolni. Március 11-én ugyanis bárki részt vehet az ország több városához (Budapest mellett pl. Győr, Debrecen, Békéscsaba, Dunaföldvár, vagy Eger) hasonlóan Székesfehérváron is a egyszerre a legtöbb magasba emelt kisgyermek Guinness-rekordjának felállításában. Vasárnap összesen 11 magyar településen, pontban 11 órakor kezdődik majd meg a kísérlet. Mert ha már 2018. a Családok éve, különösen aktuális olyan kezdeményezéssel megerősíteni a közösséget, amely egyben kifejezheti a „legnagyobb kincsünk a gyermek” fogalmát is – ráadásul Guinness-rekord kísérletben részt venni mindig izgalmas. A gyülekezés, a várakozás izgalma is gazdagítja a közösségi élményt, s hogy vajon össze tudnak-e annyian jönni, ami igazolja ezt a nemesnek mondható elhatározást? És mit szólnak majd mindehhez a gyerekek? Aki minderre kíváncsi és szeretne részese lenni az egésznek, az már aznap 10 órától gyülekezhet gyerekestül a helyszínt adó Vasvári Pál Általános Iskolában, ahol kiegészítő programként kezdéskor a Napraforgó Meseszínház: Utazás Meseországba című gyerekelőadása látható, majd a 11 órára időzített rekordkísérlet után Ácsné Cserta Judit vezetésével kezdődik táncházi foglalkozás. A legeslegkisebbeket Zengő Bölcső programmal várják, de lesz nyereménysorsolás is, a legszerencsésebbek egy családi pihenéssel gazdagodhatnak. Az eseményre érdemes előzetesen regisztrálni, hogy a várható létszámadattal a szervezőket is segítsük: http://haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio.

A rekordkísérlet után még simán átérhetünk a Videoton étterembe, ahol ezen a vasárnapon ismét megrendezik a megye legnagyobb bababörzéjét. Ha tele a szekrény kinőtt ruhával, cipővel, érdemes itt eladni, asztalfoglalással. Ha csak vásárolni szeretnének a szülők, akkor pláne érdemes egy ilyen rendezvényre elmenni olykor, mert hatalmas választék vár, olcsó árakkal és ingyenes belépéssel. Nemcsak baba és gyermek holmik közül lehet válogatni, de kismama és felnőtt ruhákra is lelhetnek az érdeklődők, továbbá rengeteg játék és mesekönyv is van az árusoknál minden alkalommal.

És ha már március közepe-vége, kihagyhatatlanok természetesen a pre-húsvéti kézműves foglalkozások, amik tipikus családi időtöltésként szerepelhetnek a naptárunkban. Íme, néhány jó ajánlat: március 15-én, nemzeti ünnepünk tiszteletére 12 órától várják az ügyeskedni vágyókat a Koronás parkba (a tematika természetesen ünnepi lesz), míg március 17-én és 18-án 10 órától ugyanott már a húsvéti ajtó- és asztaldíszek elkészítésével foglalatoskodhatnak majd az érdeklődők. A következő hétvége már a tavaszi ünnepkörre erősít rá: a Kézművesek házában például tojásfestő műhely lesz két napon át, maratoni jelleggel.