Programkereső

Villa-Tolnay Csobánc -Borest

„Úgy tekintünk a borra, mint Magyarország egyik legértékesebb kulturális örökségére. Célunk a nemzetközi mércével is kiemelkedő minőségű, egyedi borok megalkotása."

A VILLA TOLNAY TÖRTÉNETE

A pincészet alapító-tulajdonosa Philipp Oser az európai borvilág kiváló ismerője, jó ízlésű gurmand és szenvedélyes borgyűjtő. Több mint 15 évvel ezelőtt egy kirándulás alkalmával járt először a Csobánc-hegyen.

Amikor lenézett a hegytetőről azonnal beleszeretett a látványba és úgy érezte megérkezett. A Csobánc egy rendkívüli adottságokkal rendelkező vulkáni tanúhegy, tökéletes déli lejtőkkel. Kicsit távolabb van a Balatontól, ami miatt egyrészt csendesebb, érintetlenebb a vidék, másrészt általában kicsit szelesebb az idő és hűvösebbek az éjszakák, ami kedvez a borok határozott savtartalmának. A hegy közepe táján állt egy ház, amiről akkor még nem tudta, hogy története van...

TOLNAY KLÁRI

A második világháború idején a híres színésznő, Tolnay Klári lakott ebben a Csobánc-hegyi házban.  Amikor az épület 2004-ben Philipp Oser tulajdonába került, a színésznő iránti tiszteletből megtartotta a nevet és Villa Tolnay-nak nevezte el borászatát.

A BADACSONYI BORVIDÉKÉRT

A svájci származású Philipp Oser és a badacsonyi borvidéket kiválóan ismerő Nagy László birtokigazgató azért dolgoznak, hogy a Badacsonyi borvidék felkerüljön a világ bortérképére. Célunk maximálisan kihasználni a Badacsonyi borvidék adta lehetőségeket és palackba tölteni mindazt, amit itt látunk és az orrunkkal, ízlelőbimbóinkkal naponta érzünk."

Borsor:

Sauvignon Blanc 2019

Rajnai Rizling 2019

Szürkebarát 2018

Tenger 2018

Panoráma Rajnai Rizling 2017

Panoráma Olaszrizling 2017

Névtelen 2017

Cabernet Franc Unfiltered 2017

 

+ falatka

Részvételi díj : 5990 Ft/Fő

Asztalfoglalás szükséges és jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani, a korlátozott helyek száma miatt.

06203577747 Tibor

0622311441 Csilla

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kossuth u.6.