Programkereső

Keleti végeken – Kiszely Krisztián fotókiállítása

Ingyenes
Fotókiállítás megnyitójára invitálja a művészetkedvelőket az Öreghegyi Közösségi Ház az idei Aranybulla Művészeti Napok keretében: a Csókakőn élő Kiszely Krisztián Keleti végeken címmel állítja ki képeit. A tárlatot Zátonyi Tibor fotóművész nyitja meg augusztus 26-án, pénteken 19.30 órakor, a megnyitó után Barabás Lőrinc ad koncertet. A kiállítás szeptember 23-ig látogatható.

Több mint húsz éve, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori legendás igazgatója, Tóth István ötlete nyomán született meg az Aranybulla Művészeti Napok programjának ötlete – a székesfehérvári nyári programok zárásaként szolgáló eseményt idén augusztus 26–28-án rendezik meg az Öreghegyi Közösségi Házban és annak kertjében.  A nagy múltú rendezvényen hagyományosan kiállítás nyílik és az ingyenes koncerteken jó zenéket hallhat a közönség.

Az idei eseményen kiállító Kiszely Krisztián Debrecenben született, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, Fehérváron végezte el a fotós szakiskolát, volt sajtófotós, majd az Iparművészeti Egyetemen szerzett diplomát 1998-ban. Sokáig kitartott az analóg gépek mellett, 2006-ban váltott digitális technikára. Fekete-fehér, szocio-riport jellegű képeit utazásai során, főleg Erdélyben készíti: azok a helyek érdeklik, ahol a táj, a környezet még érintetlen, az emberek még megőriztek valamit a múltból. 1991 óta folyamatosan fotóz, képein sokféle arc feltűnik a legegyszerűbb hegyi pásztortól a híres színészekig: 1995-ben Tolnay Kláriról készített sorozatot, amelyet Fehérváron is láthattak az érdeklődők. Műveit egyéni és csoportos kiállításokon mutatta be, dokumentarista fekete-fehér képei szerepelnek a Photographic Marcadillo és a wonderzofphotography közösségi oldalán. A fotózás mellett tanít a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumban, reklámfilmeket, cégarculatot tervez és zenél is: a Spencer Hill Magic Band tagja. 1992-ben Petzval József-éremmel, 2001-ben Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjjal, 2006-ban megyei Príma díjjal ismerték el tevékenységét. Kiszely Krisztián kiállítását Zátonyi Tibor fotóművész nyitja meg augusztus 26-án, pénteken 19.30 órakor, a tárlat szeptember 23-ig látogatható.

A tárlatnyitó után Barabás Lőrinc ad koncertet. A trombitás-zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. Olyan eseményeken tett szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint például a Montreaux Jazz Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz. Live Act projektje dance ritmusokat, meditatív dallamokat és a köztük lévő összes árnyalatot gyúrja össze. Barabás Lőrinc a színpadon trombitával, billentyűkön, laptoppal és loop stationnel egyedül szólaltatja meg szerzeményeit. Minden élő előadása egy-egy izgalmas utazás váratlan, modern, törzsi világokba.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.

Programajánló


Ápr 17 – Máj 03.

A szeretet lélekhangjai

Ápr 09 – Máj 11.

Szárnyalás

Máj 02 – Jún 01.

Japán kalligráfia kiállítás

Ápr 04 – Ápr 30.

Lego- és könyvkiállítás

Ápr 02 – Ápr 30.

Halmozott kisgrafikák

Ápr 04 – Ápr 26.

Fehérvár éjjel-nappal

Jan 20 – Jún 30.

analog://digital.arte75