Programkereső

Hadimustra – A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei | kiállítás

A Hadtörténeti Múzeum új kiállítása 2024. május 24-én nyílt meg a székesfehérvári Szent István Király Múzeum, Rendház épületében. A kiállítás megtekinthető 2025. május 25-ig.

 A 18 teremben megvalósított tárlat ezernél több műtárgy, látványos idővonal és sokrétű digitális tartalom segítségével enged bepillantást a magyar hadtörténelem elmúlt évszázadaiba, az oszmán uralom elleni küzdelemtől napjaink Honvédségének fegyverzetéig. A különböző korok magyar fegyverei mellett bemutatásra kerülnek a haderő és a katonai szolgálat elsődleges jelképei: a zászlók, egyenruhák és kitüntetések, ahogy katonáink mindennapjainak és ünnepnapjainak tárgyi emlékei és dokumentumai is.

A kiállításban külön hangsúlyt kapnak a hungarikumnak számító huszárság emlékei, az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc relikviái, a legfontosabb hadijelképek: a zászlók, de nyomon követhetjük a magyar egyenruházat színes és változatos történetét, és a magyar kézifegyverek fejlődését egyaránt.

 

NYITVATARTÁS:

Hétfő: Zárva

Kedd – vasárnap: 10:00 – 18:00

 

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓ

Fotózni csak fotójeggyel lehetséges, vaku használata nélkül.

Jegyinformáció a honlapon elérhető:

https://szikm.hu/esemenyek/_hadimustra_%E2%80%93_a_magyar_hadtortenet_evszazadainak_emlekei_%7C_kiallitas-2707?preview=1&cache=0

A kiállítás sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

 

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fő u. 6