Programkereső

Matzon Ákos: Pre – Post

Ingyenes
Matzon Ákos Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása. Megtekinthető március 23-ig. Nyitva keddtől péntekig 10-től 18 óráig. Március 15-én zárva. A belépés díjtalan.

A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága tisztelettel meghívja önt, barátait és családját
Matzon Ákos Munkácsy-díjas képzőművész Pre Post című kiállítására.
Megnyitja Pataki Gábor művészettörténész, 2018. február 23-án, pénteken 18 órakor. Közreműködnek a Hermann László Zeneiskola növendékei.
Megtekinthető március 23-ig. Nyitva keddtől péntekig 10-től 18 óráig (március 15-én zárva). A belépés díjtalan.
A tárlat kurátora: Szegedi Csaba kolorista (DLA egyetemi docens, MOME Design Intézet).

A meghívón: Matzon Ákos: Pre – Post, 2004; fa, akril, olaj; 50x50 cm; j.j.l.: MA

    Matzon Ákos: PRE – POST
    Székesfehérvár, Pelikán Galéria, 2018. február 23. – március 23.

    „Elsősorban a gondolataimat szeretném a festészetben megfogalmazni, kifejezni, a gondolatok viszont a saját, privát énem részei és nem kívánom, nem is tudnám azokat mindenkivel megosztani, inkább csak felkínálni szemlélésre, önálló véleményalkotására.
    Egy francia művészettörténész nagyszerű megállapítása szerint az alkotóművészetben a fontos, érdekes, izgalmas dolgok az egyes műfajok határterületein jönnek létre (valamikor réges-régen ezek egyek is voltak…). Az én munkáim zöme egy építész agyával, gondolkodásával és lelkével létrehozott képzőművészet a festészet, grafika és szobrászat határán (síkplasztikák, reliefek, ún. két és fél dimenziók), sok ritmikus elem bevonásával: zene, matematika és geometria is.
    Egy biztos: engem a szigorú, konzekvens építettség, a konstruktivitás logikája csak a mű elkészítésének a kezdetéig érdekel, utána »hagyom a képet« spontánul fejlődni, semmiképpen nem ragaszkodom szigorúan ahhoz a tervezett rendszerhez, rendhez, ami amúgy is dög unalom lenne. A rend csak akkor jó, elviselhető, ha tökéletlensége miatt örömet is okoz.” – Matzon Ákos (www.matzon.com)

    2018. február 3.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Székesfehérvár.hu cikk

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.