Programkereső

Zöldhatár

Egy pszichológus drámai események önkéntelen szemtanújává és résztvevőjévé válik a lengyel-fehérorosz határon. A nő a kockázatok és a jogi következmények tudatában csatlakozik aktivisták...

Dráma

Zielona granica
2023

Rendező Agnieszka Holland
Premier 2024. június 27.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 27 perc
Egy pszichológus drámai események önkéntelen szemtanújává és résztvevőjévé válik a lengyel-fehérorosz határon. A nő a kockázatok és a jogi következmények tudatában csatlakozik aktivisták egy csoportjához, akik a rendkívüli állapot hatálya alá tartozó övezet erdőiben menekülteket segítenek. Mindeközben egy polgárháború elől menekülő szír család és afgán tanáruk az Európai Unió határaihoz próbál eljutni. Itt találkozik a pszichológussal, valamint egy fiatal határőrrel a humanitárius krízis közepette, ám a megpróbáltatások ezzel még nem értek véget.

A Zöldhatár világpremierje a világ legrégebbi ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az alkotás nem kevesebb, mint 7 díjat nyert. Agnieszka Holland filmje megkapta többek között a zsűri díját. A Zöldhatárt három Európai Filmdíjra is jelölték (legjobb film, rendező, forgatókönyv).

Agnieszka Holland a kortárs lengyel film legnagyobb élő legendája. Az Európai Filmakadémiát évekig elnökként vezető rendezőt Oscar-díjra jelölték az Európa, Európa forgatókönyvéért, Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi film kategóriában A város alatt című filmjét. Ő készítette Leonardo DiCaprio Teljes napfogyatkozás című történelmi drámáját, és rendezett részeket a Drót, a Döglött akták és a Gyilkosság című kultsorozatokban.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2024.07.01.hétfő17:30
2024.07.03.szerda19:30

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Máj 24. 18:00

Kék Pelikan

Júl 01. 20:15

Szirén

Jún 19. 17:30

Vaskarom

Jún 14. 17:30

Back to Black

Jún 15. 16:00

Garfield

Jún 14. 20:00

Érdekvédelmi terület