Programkereső

Eredet – a THEFOUR kiállítása

Ingyenes
A THEFOUR tervezőpáros ruháiból és munkafolyamataiból nyílik virtuális és valóságos kiállítás április 26-án, pénteken 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében.

Az Eredet című tárlatot Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő ajánlja a jelenlévők figyelmébe, a megnyitón fellép Hegyi Dóra „OHNODY”, Junior Artisjus-díjas énekesnő.

A THEFOUR márka mögött Gálvölgyi Anett és Miovác Márton áll, akik egyetemi éveik óta barátok és munkatársak. Személyiségük jobban nem is különbözhetne, de épp ez a különbözőség adja a brand dinamikáját. Kettejük folyamatos párbeszéde tereli közös mederbe ellentétes energiáikat: ebből a dialógusból születnek a stílusos és motivált nőkre tervezett ruhák és táskák. Az erőteljes gondolati tartalmat szofisztikált szabászati megoldások és kifinomult formák ellensúlyozzák, így a darabok művészi értékük mellett is hordható és emlékezetes elemei a hölgyek ruhatárának.

„Amikor a THEFOUR identitást keressük, szeretem kiemelni, hogy Anettnek és nekem eltérő gyökereim vannak, amelyhez mind a ketten szeretünk visszanyúlni. Anett vonalán sok afrikai anyagot és motívumot használunk, miattam pedig a vajdasági jacquard textileket emelem be a kollekcióba. Mivel kultúrákon átívelő inspirációs forrásból dolgozunk, így nem állunk meg a gyökereinknél, Ázsiából és Amerikából is szívesen hozunk izgalmas elemeket. Fontos számunkra a magas minőségű anyagok használata, ezért francia luxusmárkák „maradék” anyagait is használjuk. Ezért is szeretünk csíkokból, egyszerűbb formákból dolgozni, mert a textilek, amelyeket használunk, nagyon limitáltak, illetve így a szabás a legkevesebb hulladékot képezi” – mondják magukról a tervezők.

A kiállítás rendezése fokozza a különleges hatást: a tervezők ruháit a közönség a valóságban láthatja kiállítva, installálva. A kollekció a sötét teremben a megvilágítástól a valóságban ragyog – eközben virtuálisan, a terem falain és az installációkon vetített képek, filmek láthatók a tervezésről, a munkafolyamatokról és a bemutatókról. Nemcsak a falfelületekre, hanem a térbe belógatott fekete anyagra is készül vetítés, ezzel a sejtelmes, éteri képpel hologramhatást elérve. A speciális vetítés Falvay Miklós médiaművész munkája.

A kiállítást Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő nyitja meg április 26-án, pénteken 18 órakor az SZKKK Fürdő sori épületében, az eseményen fellép Hegyi Dóra „OHNODY”, Junior Artisjus-díjas énekesnő. A tárlat május 31-ig látogatható, hétfőtől péntekig 8–20 óráig, szombaton 14–20 óráig. A belépés ingyenes.

A kiállítás az NKA támogatásával valósul meg.

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.