Programkereső

Meg-Ki filmklub: A boldogság ügynöke

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte öt éven át.

Dokumentumfilm

Agent of Happiness
2024

Szereplők Amber Kumar Gurung, Guna Raj Kuikel
Rendező Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai
Premier 2024. május 2.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 34 perc

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte öt éven át. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogság indexét”.

A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

A film április 24-i vetítése után Várhegyi Rudolf hangmester és Balázs Ádám zeneszerző lesz a Barátság mozi Meg-Ki filmklubjának vendége, az alkotókkal Gruber Nóra, az SZKKK munkatársa beszélget.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Máj 06. 17:45

Végtelen rozsmezők

Máj 11. 16:00

Macskák a múzeumban

Ápr 15. 17:30

Semmelweis

Ápr 27. 20:00

Ki hitte volna?

Máj 02. 19:30

Elfogy a levegő

Máj 10. 17:30

A róka

Ápr 16. 20:00

Most vagy soha!