Programkereső

Niitsitapi - Indián portrék - Schram András fotóművész kiállítása - március 27-ig

Ingyenes
Március 2-27-ig Schram András fotóművész Niitsitapi - Indián portrék című kiállítása A kiállítás megtekinthető március 27-ig hétfőtől péntekig 9-17, szombaton 9-15 óráig

Március 2-27-ig
Schram András
fotóművész
Niitsitapi – Indián portrék
című kiállítása
A kiállítás megtekinthető március 27-ig
hétfőtől péntekig 9-17, szombaton 9-15 óráig

Szakmai megnyitó: Március 1. (péntek) 17 óra

NIITSITAPI az egyik név, amit a bennszülött amerikaiak, az őslakos kanadaiak és az amerikai bennszülött törzsek közül a Fekete Lábakkal azonosítanak. Ez a név a Fekete Lábakkal közös nyelven, a siksikánban azt jelenti, „igazi emberek” vagy „valódi emberek”. A Fekete Lábak története és kultúrája gazdag és mélyen gyökerezik a térségben, amely a mai Alberta tartományban, Kanadában, valamint a Montana államban, az Amerikai Egyesült Államokban található.

SCHRAM ANDRÁS

Budapesten született, de már több mint 20 éve, hogy kiköltözött Kanadába.  Gyökereinek köszönhető, hogy „európai ízt” tudott vinni Észak-Amerikába fényképezőgépe lencséjének mélységével.  András autodidakta, nemzetközi, többszörösen díjnyertes fotográfus, a kanadai Alberta állambeli Calgaryban, illetve Székesfehérváron és Budapesten él felváltva, de munkái és workshopjai miatt gyakran utazgat a világban. Több ezer téma lényegét ragadta meg 2 évtizedes karrierje során. Nem meglepő, hogy hírességekről készült fotográfiái rendszeresen szerepelnek különböző magazinok címlapjain. Szeme van az emberi szellemre, és mély szenvedéllyel tudja megfogni a jelenlétet, pillanatot. A portré-, divat-, mozi-, díszlet-, szerkesztő- és esküvői fotózás terén szerzett tehetségét több ezren követik és csodálják, és ennek jó oka van.

Munkássága szakrális művészet is egyben. Nincs két egyforma fotózás. Van szeme az emberi kapcsolatokra. Portréi meditációnak tűnnek. Fotográfiái tiszta, nyers, bensőséges formában ragadják meg a lelket és ezt láttatja, nem az álarcot.  Ezt az intimitást az emberi érzékszerveken túlmutató formában mutatja meg.

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.

Programajánló