Programkereső

Meg-Ki filmklub: Kálmán-nap

Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának második részét, a Kálmán-nap című új magyar filmet tűzi műsorára a Barátság mozi Meg-Ki filmklubja március 27-én, szerdán 18.30 órakor. Az alkotás az intimitás hiányából fakadó kapcsolati problémákat boncolgatja keserédes humorral.

Vetítés után Hajdu Szabolcs rendező, főszereplő lesz a város művészmozijának vendége – az estre a klubtagok kedvezményes áron válthatnak belépőt online és a jegypénztárban.

2016 egyik nagy meglepetése volt az Ernelláék Farkaséknál című, a színpadról filmvászonra került történet, amely elhozta a Karlovy Vary-i filmfesztivál fődíját. Míg abban a filmdrámában a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a kapcsolati trilógia második részében, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák állnak a középpontban.

 

 

A történet megtévesztően egyszerű és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé. Kálmánhoz és Olgához (Hajdu Szabolcs és Tóth Orsi) vendégségbe érkezik Levente és Zita (Szabó Domokos és Földeáki Nóra). A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek: a gyerekek iskolaváltásától gyorsan eljutnak oda, hogy igazából mindegyikük egy „se veled, se nélküled” kapcsolatban él.

Hajdu Szabolcs az egyik legismertebb magyar film- és színházi rendező. Filmjeit nemzetközi fesztiválokon mutatták be Cannes-ban, Berlinben és Torontóban. A Kálmán-nap a tizedik egész estét betöltő játékfilmje, amely azonos című drámája alapján készült; az alkotást a Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A film március 27-i vetítése után Hajdu Szabolcs lesz a város művészmozijának vendége, a rendezővel Gruber Nóra, az SZKKK munkatársa beszélget.

A fehérvári művészmozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket közelebb vigye a nézőkhöz, és együtt beszéljék, vitassák meg a friss moziélményt. MEGnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni. Tagsági kártyát továbbra is bárki válthat a mozi pénztárának nyitvatartási idejében.  A filmklub nem zárt körű, a vetítésen tagsági kártya nélkül is részt lehet venni, de a kártyabirtokosok kedvezményes áron, 800 forintért válthatnak belépőt a mozi pénztárában vagy online:

Jegyvásárlás »

 

A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Ápr 29. 17:45

Egy élet

Ápr 27. 20:00

Ki hitte volna?

Ápr 13. 17:45

Artúr, a király

Máj 09. 18:00

A boldogság ügynöke

Máj 02. 19:30

Elfogy a levegő

Ápr 27. 15:30

Robotálmok

Máj 03. 18:00

Kék Pelikan