Programkereső

Magyar superfood - Szabó Adrienn dietetikus előadása

Miként igazodhatunk ki a táplálkozási szokások, tanácsok útvesztőjében? Tiltások és divatos étrendek között, miként lehet apró és megvalósítható lépésekkel tudatosabbá tenni az étkezésünket?


Miként igazodhatunk ki a táplálkozási szokások, tanácsok útvesztőjében? Hogyan tehetjük értékessé és változatossá az étrendünket? Tiltások és divatos étrendek között, miként lehet apró és megvalósítható lépésekkel tudatosabbá tenni az étkezésünket?
Szabó Adrienn dietetikus, a SOTE Transzplantációs és Gasztoenterológiai Klinika táplálkozási szakértője, a Magyar superfood könyv szerzője ad tanácsokat, és válaszokat a kérdéseinkre az étkezéssel kapcsolatban, 2024. február 20-án A könyves Már Vártalakban.
Adrienn szerint nincs 'superfood' meg 'gagyi food', a diétás trendek útvesztőjében az EGÉSZség egy komplexebb rendszer, mint makrók elfogyasztása és vitaminos kiegészítés. "...és akkor jön az ivás, ami egy egyszerű dolog lenne, ugyanis annyiról kellene szólnia, hogy ha szomjas vagy igyál, ha nem akkor ne. De most már ez is túl van misztifikálva, és százezer szabály kötődik hozzá: ne igyál túl sokat, mert felhigítod a gyomorsavad, vagy kitágul a gyomrod és többet fogsz tudni enni, vagy a kedvencem: nincs is szükségünk vízre, mert a szervezet zsírból előállítja. Már nem létezik olyan, hogy igyál, ahogy jól esik, mert minden borzasztóan túl van bonyolítva. Katasztrófa, hogy az étkezés már tényleg semmi másról nem szól, mint tápanyagbevitelről és a tiltásokról, démonizált nyersanyagokról. Már nem is tápcsatornánk van, hanem egy kémcső, amit folyamatosan detektálunk és monitorozunk. Mérjük a vércukorszintet, számoljuk a kalóriákat, az étkezés élménye és az ízek élvezete pedig szépen lassan odavész. Az emberek pedig azzal dicsekednek, hogy vércukrot mérnek, meg milyen sorrendben esznek, és hogyha ezt olyanok mondanák, akiknek tényleg nagy betegségük van, és sehogy se tudunk rájönni, hogy mi lehetne a megoldás, akkor megértem. De nagyon sokan jönnek úgy oda hozzám, hogy fél évig követték ezt a diétát, majd fél évig sanyargatták magukat egy másikkal, és most már elegük van. Én meg nagyon sajnálom, ha valakinek tényleg ebből áll az élete... Nyugodalmas jó étvágyat kívánok mindenkinek!"
Időpont: 2024. február 20. (kedd) 18.00 óra
Helyszín: A könyves Már Vártalak
Belépő: 4000,- Ft/fő, amit A könyvesben tudsz megvásárolni.
 

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Cím: A könyves Már vártalak

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Király sor 66