Programkereső

Burján Orsi–Komjáti Áron duó

Ingyenes
2023. december 10-én, vasárnap 17 órától: Burján Orsi–Komjáti Áron duó (adventi koncert) a Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjteményben (Székesfehérvár, Oskola u. 2–4.) A belépés díjtalan

Burján Orsi és Komjáti Áron 3 éve muzsikálnak együtt, de a duó mindkét tagjának külön-külön is fontos helye van a zenei életben. Orsi Hollandiában a Conservatorium van Amsterdam jazzének szakán szerzett diplomát, majd a Conservatorium van Rotterdam világzene szakon török éneket tanult. Magyar és török népdalokra írt átiratai ekkor születtek, melyek azóta is bővülnek. Karvezetőként és énekesként is aktív, a fehérvári Primavera és Sing for joy kórusok vezetője,  és duójukon kívül tagja a Blue Canarro Group-nak, és saját jazz-zenekara is van.
Komjáti Áron 2011-ben diplomázott a Zeneakadémia Jazz Gitár Tanszakán, azóta aktívtagja a hazai jazz életnek. 2012-óta tagja a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, ugyanebben az évben csatlakozott a Balázs Elemér Grouphoz. Saját zenekara a Freakin Disco, mellyel 2023-ban jelent meg harmadik nagylemezük.

Duójukkal már játszottak többek között a Budavári Bor és Jazz napokon, és a Dombosfeszt világzenei fesztiválon.
Előadásukban a gitár és ének harmonikusan egészíti ki egymást, repertoárjukon a dzsessz-sztenderdek mellett Orsi magyar és török népdalokra írt jazzes átiratai is megtalálhatók, melyhez Áron gitár játéka plasztikusan teremt különleges színű világot.

A belépés díjtalan.
Az esemény sajtónyilvános.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Helyszín: Szent István Király Múzeum – Hetedhét Játékmúzeum (Székesfehérvár, Oskola u. 2–4.)

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Oskola u. 2–4.