Programkereső

The Old Oak – A mi kocsmánk

Egy észak-angliai faluban az emberek elhagyják otthonaikat, miután a helyi bányák bezárnak és nem marad munkalehetőség. Az utolsó nyitva lévő kocsma is a bezárás határán áll.

Dráma

The Old Oak
2023

Szereplők Dave Turner, Ebla Mari,
Claire Rodgerson, Trevor Fox
Rendező Ken Loach
Premier 2023. november 16.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 53 perc

Egy észak-angliai faluban az emberek elhagyják otthonaikat, miután a helyi bányák bezárnak és nem marad munkalehetőség. Az utolsó nyitva lévő kocsma, a The Old Oak is a bezárás határán áll. A házak elérhetők, a lakhatás olcsó a térségben. A hely ideális lehetőség a bevándorlók számára. Most már csak a helyieknek kellene megbarátkozniuk a településre érkező külföldiekkel.

A brit film legendás rendezője, Ken Loach és írópartnere, Paul Laverty újabb közös filmjének világpremierje a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt. A kétszeres Arany Pálma-díjas rendezőnek a mostani az utolsó filmje. Loach egyike annak a mindössze nyolc rendezőnek, akik életükben kétszer kapták meg a világ legrangosabb nemzetközi filmfesztiváljának a fődíját – háromszor senki nem nyert még Arany Pálmát. A 87 éves rendező a szintén ’A’ kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert filmjével. Loach fél évszázados karrierje az angol újhullámmal kezdődött, gyakorlatilag a filmtörténet élő része, a klasszikus brit film egyik nagy utolsó képviselője.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.11.12.vasárnap14:00
2023.11.18.szombat19:50
2023.12.04.hétfő20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1