Programkereső

SZEKERES TAMÁS - 25 év az OMEGÁBAN

2023. november 4-én 17.00 órakor érkezik Székesfehérvárra, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba a klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló különleges produkció.

Szekeres Tamás klasszikus gitárművész és tanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1990-ben, aki prof. Szendrey-Karper László utolsó vizsgázott hallgatója. 

Tinédzser kora óta különböző neves rockzenei formációkban gitáros-zeneszerző (Varga Miklós Band, Omen, Presser Gábor, Keresztes Ildikó, stb.). 

A ’90-es évek elejétől fogva nemzetközi karriert futott be egész Európában, Japánban, Észak- és Dél Amerikában, ahol lemezeket adott ki Holland managementje által és amely helyeken többnyire játszott is. 

1989 től tagja a Metal Hammer szerkesztőségének, majd 1993-tól 13 éven át saját gitár-oktató rovatot vezetett a Zenészmagazin nevű szaklapban és párhuzamosan megalkotta a máig is működő, önálló metodikáját, melyet az azóta több ismert zenekar élén meghatározó gitáros - növendékeinek 28 éve oktat.

1994 nyarán 4 hónapos “coast to coast” turnéra kapott meghívást Ken Tamplin világhírű énekes zenekarába, az Egyesült Államokba. 

1994 ősze óta, a híres, az Omega zenekar 70.000 embert vonzó, 1994-es Népstadionbeli “Esős Koncert”-je óta 2019 ig, az utolsó Papp László Sportarénában lezajlott nagyszabású Omega koncertig a zenekar tiszteletbeli tagjaként meghatározó szerepet töltött be a zenekar életében, mint gitáros, zeneszerző, hanghordozókon és a színpadokon egyaránt. 

 

Most, az Omega életmű sajnálatos és kényszerűségből bekövetkezett lezárása után, Szekeres Tamás különleges, emelkedett hangvétellel, a szakralitás jegyében viszi tovább az emberekbe sejtszinten beivódott dalokat, a kultikus dallamok hiteles továbbéltetésével. A koncertsorozat bemutatja, hogy a dalok kortalanok 

és bármely generáció lelkét megérinti. 

Ezért, egy nagyívű elképzelés mentén a management a helyi kórusokat felkérte a programban való közreműködésre, valamint a terv része a kisiskolások, a kiskorúak bevonása, megismertetése a szüleik, nagyszüleik fiatalkorának meghatározó dallamaival. E gondolat mentén a 14 év alattiakat szeretettel és ingyen várjuk a műsorokon. 

A dalok generációkon való átívelése és továbbéltetése fontos küldetésünk.

 

A gitárművész gyerekkori barátaival létrehozott egy trió felállású alapformációt (dob, ütős hangszerek, gitár), melyet a különböző elvárásoknak és lehetőségeknek megfelelően az év során egyre monumentálisabb felállásokban is színpadra visz. 

A szakralitás, a monumentális megjelenés, megszólalás, a professzionális színpadi rutin és a dalok formációnkénti változatos interpretációja színes lehetőségeket kínál.

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.