Programkereső

Szépkorúak szerdája: Az ember, akit Ottónak hívnak (Minden jegy elkelt!)

Márciusban kétszer is lesz Szépkorúak szerdája: az első vetítésre gyorsan elfogytak a jegyek, a nagy érdeklődésre való tekintettel a Barátság mozi március 22-én 15 órától újra műsorára tűzi Az ember, akit Ottónak hívnak című alkotást. Erre az előadásra is elkelt minden jegy.

A néhány évvel ezelőtti svéd film jól sikerült amerikai változatának címszerepét a sokak által kedvelt Tom Hanks alakítja.
 

Fredrik Backman svéd író azonos című regénye alapján 2015-ben készült Az ember, akit Ovénak hívnak című film: a morcos, magának való idős férfi történetét szép sikerrel játszották a mozik, a Barátságban is sokan látták annak idején. Talán ennek is köszönhető az új, amerikai változat iránti fokozott érdeklődés: a Tom Hanks főszereplésével az év elején bemutatott filmet rendre telt házzal vetíti a város művészmozija. A kétórányi, sírós-nevetős történet többek között olyan témákat érint, mint a mások iránt érzett empátia, a gyászfeldolgozás, az idősek elmagányosodása, vagy éppen az őket kihasználó cégek gátlástalansága. „Az ember, akit Ottónak hívnak egyszerű film, mely nem akar újat mutatni, üzenetét azonban a lehető legérzelmesebb módon tálalja egy csipetnyi fekete humorral fűszerezve. A karakterek egytől-egyig szerethetők, a színészi játék rendben van, a történetvezetés a múltbéli visszatekintésekkel is jól működik” – olvashatjuk egy kritikában a Szépkorúak szerdájának márciusi filmjéről.

A feleségét gyászoló Otto a lakópark réme. Pedig nem hangos, nem rendetlen, nem szabálytalan. Épp az a baj vele, hogy szuperrendes, őrülten visszafogott, és mániákusan ragaszkodik a szabályok betartásához. Sosem unja meg a szabálytalanul pisiltető kutyasétáltatók, a rossz helyen parkoló postások és biciklijével súlyos kihágásokra vetemedő lapkihordók leckéztetését.  De a szomszédjába költözik egy Dél-Amerikából érkezett család, amelyik kicsit másképpen áll hozzá az élethez. Kicsit hangosabbak. Kicsit szabálytalanabbak. Kicsit közvetlenebbek. És hiába próbálja Otto meggyőzni őket, hogy a lakópark minél több szabályra vágyik, ők inkább úgy gondolják, hogy a szeretet a lényeg.

A Szépkorúak szerdája indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A kedvezménykártya kiváltása nyugdíjasok számára ingyenes, akinek már birtokában van, a mozi honlapján és pénztárában is 700 forintért válthat jegyet a vetítésekre. Az előadásra elővételben minden jegy elkelt.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Ápr 16. 20:00

Most vagy soha!

Máj 09. 18:00

A boldogság ügynöke

Ápr 15. 17:30

Semmelweis

Máj 06. 17:45

Végtelen rozsmezők

Máj 08. 17:30

Elszáradt füvekről

Máj 03. 18:00

Kék Pelikan

Ápr 27. 20:00

Ki hitte volna?