Programkereső

Lefkovicsék gyászolnak

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal, hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől...

2024

Szereplők Szabó Kimmel Tamás, Bezerédi Zoltán,
Leo Gagel, Máhr Ágnes, Elek Ferenc
Rendező Breier Ádám
Premier 2024. február 22.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 25 perc

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal, hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

A film február 28., szerdai vetítése után Breier Ádám rendező és Bezerédi Zoltán színművész lesz Meg-Ki filmklub vendége, az alkotókat Guber Nóra, az SZKKK munkatársa kérdezi.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Időpont(ok):

2024.04.23.kedd18:00
2024.05.04.szombat20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1