Programkereső

Ennio Morricone

Az olasz dokumentumfilm 2021-ben készült a 2020 nyarán, 91 évesen elhunyt zeneszerzőről. Rendezője az a Giuseppe Tornatore, aki többek között az Oscar-nyertes Cinema Paradisót is készítette.

Tornatore a Cinema Paradiso forgatásán dolgozott együtt először a Maestróval, együttműködésük további 12 alkotásban folytatódott, így közel 3 évtizednyi munkakapcsolattal és több sikeres dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

A nagy ívű alkotás körbevezet minket a Sergio Leonéval való legendás együttműködésektől, mint a Jó, a Rossz és a Csúf, vagy a Volt egyszer egy Vadnyugat, Tarantino Aljas nyolcasáig, amellyel a kultrendező Oscar-díjassá is tette a az életműdíjjal akkor már rendelkező Morriconét. Az ikonikus filmrészleteket és a hozzájuk elválaszthatatlanul kötődő, örök érvényű filmzenei dallamokat felvonultató dokumentumfilm betekintést nyújt Morricone világkörüli turnéiba is, miközben olyan megszólalók sztoriznak a rendezőn kívül, mint Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.01.26.csütörtök19:30

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1