Programkereső

Egy anya George W. Bushsal szemben

Igaz történeten alapuló film egy rendkívüli nőről, akiből a történelmi események valódi hőst faragtak. A film a Berlinale legjobb színészi alakítás és a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte.

Dráma

Rabiye
2022

Szereplők Meltem Kaptan, Alexander Scheer,
Charly Hübner
Rendező Andreas Dresen
Premier 2022. július 21.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 59 perc

A Németországban élő, csupaszív török háziasszony a rendőrséghez fordul, hogy segítséget kérjen bajba keveredett fiának. A mindvégig optimista, állandóan pörgő Rabiye egyre kétségbeesettebben küzd az igazáért, és megnyeri segítségül az empatikus ügyvédet, Bernhard Dockét is. A folyamatosan beszélő, mindenkiről gondoskodni vágyó, tyúkanyószerű nő és a csendes, fanyar humorú ügyvéd furcsa párosa Brémából egészen Washingtonig eljut, hogy személyesen George W. Bush-t szembesítsék az igazságtalan helyzettel. Egy rendkívüli nő története, akiből a történelmi események valódi hőst faragtak. Igaz történet nyomán.

A film a Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be, a legjobb színészi alakítás és a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Időpont(ok):

2022.09.01.csütörtök20:00
2022.09.16.péntek17:30
2022.09.27.kedd20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló