Programkereső

Meg-Ki filmklub: Legjobb tudomásom szerint

Az alkotás nehéz témákat feszeget: örökbefogadás, nemi erőszak, párkapcsolati problémák – a vetítés után lesz alkalom ezekről beszélgetni, vitatkozni.

Januárban folytatódik a Barátság mozi Meg-Ki filmklubja: a hónap utolsó szerdáján, 26-án 18 órakor a Legjobb tudomásom szerint című új magyar filmet láthatják a nézők. Az alkotás nehéz témákat feszeget: örökbefogadás, nemi erőszak, párkapcsolati problémák – a vetítés után lesz alkalom ezekről beszélgetni, vitatkozni az állandó házigazda, Matuz János író-rendező vezetésével.

„A Legjobb tudomásom szerint aktuális, fontos és erőteljes film, mely párkapcsolati drámaként és feszült thrillerként is megállja a helyét. Olyan témákat vet fel, melyek vitaalapnak is tökéletesek, illetve elgondolkodtatnak” – olvashatjuk egy kritikában a filmről, amelyet forgatókönyvíróként és  rendezőként is jegyez két fiatal alkotója. Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videoklip után az NFI Inkubátor Programjában készült el első közös nagyjátékfilmjük, amely egy megrázó történetet mutat be a nézőknek.

A film főszereplője Nóra (Hámori Gabriella) és Dénes (Bodolai Balázs), egy tehetős, fiatal házaspár. Nórát egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, később azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert mindez épp egy örökbefogadási folyamat végén történik, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.

Már több mint egy éve, hogy elindult a Barátság mozi filmklubja, amelyben a házigazda, Matuz János író-rendező, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa vezetésével beszélgethetnek, vitatkozhatnak a látottakról a nézők. Sok izgalmas, érdekes alkotást nézhetett végig a közönség az elmúlt hónapokban a Barátságban. A fehérvári művészmozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket közelebb vigye a nézőkhöz, és együtt beszéljék, vitassák meg a friss moziélményt. MEgnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni. Tagsági igazolványt továbbra is bárki válthat ingyenesen a mozi pénztárának nyitvatartási idejében.

A filmklub nem zártkörű, a vetítésen tagsági kártya nélkül is részt lehet venni, de a kártya birtokosai kedvezményes áron, 700 forintért válthatnak belépőt a mozi pénztárában vagy online is.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Székesfehérvár.hu cikk

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1