Programkereső

Ma van a befejezetlen kiállítási előzetesek világnapja

  • 2017.08.15.

Egri Móni kiterjedt, végtelen mikrovilága augusztus 16-án Székesfehérvárra érkezik.
Nevezettet az internet bugyrából ismerem, azonnal rálájkoltam a közösségi oldalára, amikor megláttam az aznapi rajzocskáját, egy háton heverésző kutyussal és a szlogennel: „Ébresztőőőőőő! Na jó, talpra, magyar!”

És Mónika azóta szinte minden nap megnevettetett. Bohókás nem létező, de a szürke hétköznapjainkban lassan értelmet és létjogosultságot nyerő világnapokat, eseményeket, állatkákat talált ki is rajzolt meg nekünk. Általa lett téli rókalimpia, tenyérnyi pöntyöllér, a tengerben egy cápákkal védett terület, Égigérő Paszulymászó Bajnokság, a Nagy 2017-es Ruhapatália, plüssállatok elleni garázdaságriadó, valamint az igénytelenül megrajzolt, ámde boldog, vak pulikomondorok világnapja. Számos mesekönyvhöz és gyermekkiadványhoz, magazinhoz készített már illusztrációt és mostanában egyfolytában olyan saját világnapjai vannak, hogy: „Beszéljük Már Rá Egri Monit, Hogy Elhiggye, Mennyire Tehetséges-Nap”, meg „Saját Egri Moni Könyvet Minden Magyarnak!” kezdeményezés.

Egyszer úgyis összejön.

Egri Mónika grafikáiból és írásaiból nyílik tárlat 2017. augusztus 16-án 18 órakor a Fő utcai Európa klubban, a szervezők természetesen erre a délutánra a szerény világnapkreátort is iderepítik Fehérvárra. A csodálkozás és a hahota garantált, mert minden bizonnyal a legjobb EM-szövegekkel találkozunk a kis klub falain.

Nem csak Riskatudatúaknak!