Programkereső

5 izgalmas játszótér Fehérváron

  • 2020.05.25.

A kijárási korlátozások feloldásával fokozatosan megnyílnak a város közösségi terei is. Így van ez a játszóterekkel is. A nyitás előtt átfogó fertőtlenítést végeztek a Városgondnokság munkatársai és az egészségvédelem és egészségmegőrzés érdekében ezt hetente fogják ismételni. Ennek örömére most egy csokorba szedtük a város legnagyobb és legjobb játszótereit - a teljesség igénye nélkül.

1, Székesfehérvári Koronás Park

Azon kívül, hogy a város szívében, a város egyik legszebb területén található ez a kerítéssel és kamerákkal védett hatalmas játszótér, nemcsak különböző korosztályokat elégít ki változatos játékaival, hanem bepillantást is enged a középkor rejtelmes világába is.
A manuális mellett digitális játékra is hív, hiszen a tájékoztató táblákon lévő QR kódok segítségével okostelefonon jelenítheted meg a legfontosabb információkat és vehetsz részt egy titokfejtő rejtvénysor megoldásában, miközben bejárod a park teljes területét.

Fotó forrás: teleelettel.hu

2, Játszótér Ybl lakótelep

Szintén a belvárosban nem is olyan messze a Koronás Parktól, található egy kis, eldugott, ám annál inkább kedves játszótér az Ybl Miklós lakótelepen. A teret nemrég újították fel, és most már megtaláltható rajta minden, ami a kisebb gyerekek boldogságát szolgálja. Ráadásul hatalmas fák övezik, így a nyári kánikulában szinte felüdülés itt időzni a gyerekekkel.

3, Halesz Park

A Halesz parkról elmondható, hogy ez az egyetlen olyan parkunk, ami szinte minden korosztálynak rejt magában lehetőséget. A kutyafuttatótól, a futó- és bringapályán át, a konditermen keresztül az egészen aprótalpúaknak való játékokig megtalálsz itt mindent. Még kerekesszékes hintát is! Elképesztően nagy zöld terület, tele fákkal és gyermekzsivajjal. Nem lehet nem szeretni!

Fotó forrás: varosgondnoksag.hu

4, Maroshegy, Rádió lakótelep

A város szélén, Balaton felé van egy játszótér, mi abban egyedi, hogy a homokozóban játszadozó gyerekek fejét tető védi az időjárás viszontagságaitól. A Koronás Parkhoz hasonlóan, itt is van óriási hajó és fából épült vár csúszdával és mászókákkal tarkítva.

Fotó forrás: fmc.hu

5,  A Sziget és Tolnai utcák közötti park

Igazi családi park szökőkúttal, biciklizési és rollerezési lehetőséggel, fitness parkkal és rengeteg árnyékot adó fával. Apróbbaknak való elkerített játszótér és nagyobbaknak szánt lengőhinta is található itt.