Programkereső

Kőhíd – Kádár Béla (1877–1956) festőművész kiállítása

Ingyenes
Megnyitja: dr. Gergely Mariann művészettörténész, 2017. október 15-én, vasárnap 16 órakor a Városi Képtárban. Közreműködnek a Hermann László Zeneiskola növendékei. Megtekinthető: 2018. január 14-ig.

A Szent István Király Múzeum szeretettel meghívja önt, családját és barátait a Deák Gyűjteménybe (Székesfehérvár, Oskola u. 10.)
Kádár Béla (1877–1956) festőművész Kőhíd című kiállításának megnyitására 2017. október 15-én, vasárnap 16 órára.
Megnyitja: dr. Gergely Mariann művészettörténész. Közreműködnek a Hermann László Zeneiskola növendékei.
A kiállítás megtekinthető: 2018. január 14-ig, keddtől vasárnapig 10–18 óráig.

A kiállításra az alábbi múzeumok kölcsönöztek műtárgyakat: Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria (Budapest), Rippl-Rónai Múzeum (Kaposvár), Rómer Flóris Múzeum (Győr), Déri Múzeum (Debrecen), Herman Ottó Múzeum (Miskolc), Türr István Múzeum (Baja); és az alábbi magángalériák adtak, illetve közvetítettek a műtárgyak kölcsönzésében: Ernst Galéria, Nemes Galéria, Haas Galéria, Virág Judit Galéria.

Kádár Béla nevét legalább annyira jól ismerik és becsülik külföldön, mint itthon. A hazai művészeti galériák és aukciósházak sikerrel kínálják műveit és a nemzetközi műtárgypiac európai és tengeren túli helyszínein is rendszeresen feltűnnek alkotásai. A történelem viharain átívelő változatos életpályája során sokféle műfajban és stílusirányzatban próbálta ki művészi tehetségét, karakteres festői látásmódja minden korszakában jól felismerhető, egyéni képi világot teremtett.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Székesfehérvár.hu cikk

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Oskola u. 10.