Programkereső

Almási Márta

Alba Plaza marketing igazgató. Amikor 18 éves koromban átutazóban Szlovákiából Balatonra megálltunk Fehérváron az akkori Velence (ma: Magyar Király) Szálló büféjében felfrissülni, akkor még nem gondoltam volna, hogy ebben a városban élem le aktív életemet.

Itt telepedek le a családommal, itt találom meg a hivatásomat, ide születnek az unokáim, ebben a városban érzem magam itthon, ide kötnek a barátok, ismerősök, ennek a városnak az utcáiban és környékén közlekedek felszabadultan, boldogan.

Az idevezető út nem volt ilyen egyenes, néhány kanyart be kellett venni, hogy ideérjek… Már gyerekkoromban fontos volt számomra, hogy amit csinálok, azt maximális erőbedobással tegyem. Így sikerült kijutnom egy külföldi egyetemre, ahol megismerkedtem a jövendőbeli (magyar) férjemmel. A diploma megszerzése után volt néhány hetünk, hogy eldöntsük, hol eresztünk gyökereket. A férjemnek munkát ajánlottak Fehérváron és ez döntötte el, hogy itt keresek munkát én is. (Érdekes véletlen, hogy Fehérvár a két szülővárosunk között pont közepén helyezkedik el, két óra távolságra mindegyik irányba.) Eleinte ugyan naponta ingáztam a fővárosba, de most már több mint 15 éve, az Alba Plaza bevásárlóközpont megépítése óta, Fehérváron dolgozom és élem a mindennapjaimat.

Büszke vagyok arra, hogy e létesítmény, – mely a modern Székesfehérvár város szerves részévé vált – egyik vezetője lehetek. Bízom benne, hogy én is hozzájárultam ahhoz, hogy a város lakói szeressenek ide betérni, itt jól érezzék magukat és kulturált körülmények között vásárolhassanak, szórakozhassanak. Nagyon sok olyan programot igyekszünk szervezni, amely kereskedelmi jellegen túl kulturális, sport és egészségnevelési témákat is felölel – színesebbé, érdekesebbé, változatosabbá, egy szóval vonzóbbá téve a bevásárlóközpontot.

Szeretek itt élni, örülök annak, ha a ritka belvárosi sétáim során a szembejövő emberek megismernek, akikkel beszélgethetünk a hétköznapi dolgainkról, sikereinkről, mint egy nagycsaládban. Mondhatom, hogy Fehérvár a második otthonom!