Programkereső

Szeretnéd itt látni a ti közösségetek is? Küldd el nekünk a bemutatkozásotokat! Katt ide!
(A beküldés és a megjelenés is ingyenes!)

Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Célunk a kézműves mes­ter­sé­gek megismertetése, bemutatása a látogatóknak, gyerekeknek, fiataloknak. A folyamatos és minden évben meghirdetett program­sorozatokban szerepelnek kiállítások, kéz­mű­ves tanfolyamok és kézműves bemutatók, továbbképzések és nyári táborok is. Céljaink között szerepel a megyénkben élő nemzetiségek hagyományainak bemutatása, a tárgyalkotás egyéni formavilágától kezdve egé­szen a mindennapi élet hétköznapi fogásáig, fel­ele­ve­nítve kisebb hétköznapi ünnepeket, ételeket.

Weboldal: www.fejermmk.hu/site.cgi?/a/cikk/id/mester_szolg

Kapcsolat

Email: gabriellakomendo@fejermmk.hu

Telefon: 22/ 313-175/118-as mellék

Székhely/cím: Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Kapcsolattartó: Komendó Gabriella

Rendszeres összejövetelek:

Kosárfonó műhely

Az oktatás során először mindenki alaptechnikákat tanul, majd az egyszerűbb tárgyaktól a bonyolultabb alkotásokig készíthetnek: piaci bevásárlókosarakat, kis- és nagyméretű tárolókat, tálcákat, üvegfonatok változatait, lámpaernyőket, háziállat-kasokat, különböző mezőgazdasági terménytárolókat is. Az alkotótáborokban készülnek vesszőből font ülőbútorok, asztalok, a mai lakáskultúrához illő fonott áruk a hagyományos fonásminták felhasználásával. A hozzáértő szakmai vezetésnek, a tagok tehetségének, szorgalmának köszönhetően a csoport több tagja már zsűrizteti munkáit és országos pályázatokon is sikerrel szerepel.

Helyszín: Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont: hétfőn és kedden 17.00-20.00 óráig Hetente

A részvétel Fizetős.

Fafaragó műhely

A szakkörben a fafaragás különböző területeivel foglalkoznak, de munkáikban a népművészeti faragás a leghangsúlyosabb. Elsődleges cél, hogy saját örömükre alkossanak. Olyan tárgyakat készítsenek, melyeket szívesen használnak, melyeket szívesen látna mindenki nap mint nap, melyek segítségével alakíthatják, szépíthetik környezetüket. Korhatár nélkül várjuk a fafaragás iránt érdeklődő nők, férfiak, fiatal felnőttek és az idősebb korosztály tagjait a heti háromórás műhelyfoglalkozásaira.

Helyszín: Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont: csütörtök 17.00 Hetente

A részvétel Ingyenes.

Hímző műhely

Helyszín: Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont: csütörtök 14.00 Hetente

A részvétel Fizetős.

Kerámia műhely

A kerámiakészítés, vagyis a fazekas mesterség a legősibb emberi tevékenységek egyike, a kézművesség egyik legrégebbi területe. Mind technológiában, mind művészi kifejezésmódban hatalmas múltra tekint vissza, ezért óriási a lehetőségek tárháza. A műhelyfoglalkozásokon kronológiai sorrendben haladva érintenek egy-egy technológiai problémát, melynek megoldása folyamatosan fejleszti a kézügyességet és a kreativitást.

Helyszín: Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont: Csütörtök 17.00 Hetente

A részvétel Fizetős.