Programkereső

FILO-CAFÉ

Ingyenes
Fiatalnak lenni a XXI. században.

A Filo-Café a filozófiai kávéháztól eltérően nem egy előadás, hanem sokkal inkább egy beszélgetés, melyben nagyobb hangsúlyt szeretnénk adni a párbeszédnek azért, hogy megfogalmazzuk és megválaszoljuk a bennünket valóban mélyen érintő filozófiai kérdéseket.

A Filo-Café első felében kiscsoportos beszélgetések során igyekszünk megtalálni az adott témához kapcsolódó fontos kérdéseket, megosztani egymással tapasztalatainkat, gondolatainkat. A második részben pedig ezekre a kérdésekre igyekszünk megtalálni a bennünk rejlő legjobb válaszokat, merítve az ősi keleti és nyugati bölcsesség és a modern tudomány eredményeiből is.

Ez az új megközelítés sokkal nagyobb aktivitásra ad lehetőséget, és mindenki közreműködésére számítunk.
Fontos számunkra, hogy mindenki megfogalmazhassa kérdéseit, gondolatait, hogy aktívan keressük a gondolatok közötti kapcsolatokat. Természetesen az sem okoz gondot, ha szemlélője, hallgatója szeretnél maradni a beszélgetéseknek. Aktív figyelmeddel is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy még mélyebb gondolatok születhessenek meg a beszélgetések során.

Egy másik célunk ezzel a formával – egyetértésben a World Café módszertanának kidolgozóival -, hogy újra megerősítsük a párbeszéd kultúráját, mely egyre inkább hiánycikk világunkban.

Egy teljes Filo-Café tervezett időtartama kb. 2 óra.

A World Café a The World Café Community által kidolgozott és terjesztett módszer, melynek célja a fontos beszélgetések támogatása többek között a közösségek életében. Bővebben: www.theworldcafe.com

Hol van ez a hely?
Fehérvár egyik belvárosi kávézójában, a Ribillió kávézó és sörözőben.


Kik vezetik a beszélgetéseket?
Az Új Akropolisz Filozófiai iskola tanárai, előadói.


Mit érdemes még tudnom?
Belépődíj, kötelező fogyasztás nincs és az sem baj, ha idő előtt el kell menned.


Kapcsolat: szfvar@ujakropolisz.hu

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Rózsa u. 1.

Programajánló


Máj 15. 17:00

Lelkifröccs

Máj 07. 16:30

Bútorfestő műhely

Máj 11. 10:00

Makeover Show

Ápr 10. 17:15

Zen meditáció

Máj 08. 17:30

Coaching és könyvek

Máj 11. 14:00

Varrjunk együtt!