Programkereső

Savanya pálinka kóstoló a Borháló Fehérvárban



A szekszárdi dombokon található, 1958 óta üzemelő pálinkafőzdét 1986 óta működteti tulajdonosa, főzőmestere Savanya Géza a Magyar Pálinkarend Lovagja. Családjával, így leányával, Klárával is megszerette ezt a mesterséget. Ezen az estén Ő fog végigkalauzolni bennünket a pálinkafőzés, pálinka kóstolás világában. Megtudhatjuk hogyan készül a pálinka, mikor kell pálinkát inni, milyen sorrendben, hogyan kell kóstolni, és sok egyéb érdekességet, kulisszatitkot is hallhatunk. Tölts el egy remek estét velünk, melyen nem csak sok új információval gazdagodhatunk, hanem megkóstolunk a Savanya Pálinkaház legkülönlegesebb tételei közül hetet, köztük olyat, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható! A Savanya Pálinkaház az 1958-as főzde mellé 2013-ban megépítette új pálinkaházát, melyben az ország egyik legmodernebb főzőberendezése üzemel. Az új üzemben Magyarországon egyedülálló módon a látogatók egy folyosón sétálva nézhetik végig a pálinkakészítés állomásait. A sióagárdi dimbes-dombos vidékről beszerzett kitűnő gyümölcsökből készítik kiváló pálinkáikat, melyek nagy részét egy éves érlelés után palackoznak. Három különböző termékcsaládjuk az 50, 44 és 38 fokos kézműves pálinkáik minden igényt kielégítenek. Az est folyamán a Savanya Pálinkaház pálinkái megvásárolhatóak lesznek. Részvételi díj: 2500 Ft/fő Az ár tartalmazza a 7 fajta pálinka mellett a szódavizet, és persze az ezúttal a pálinkákhoz illő isteni falatkákat. A kóstolón való részvétel regisztrációhoz kötött. Az üzlet befogadóképessége 30 fő, ezért részvételi szándékodat kérem, mihamarabb jelezd e-mailben a fehervar@borhalo.com címen, telefonon vagy személyesen üzletünkben.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Várkörút 1.