Programkereső

A tanári szoba

Az elhivatott, fiatal Carla a hetedikesek osztályfőnöke egy németországi iskolában. A tanárok és a diákok multikulturális közegében viszonylagos nyugalom van, amíg az egyik gyereket...

Das Lehrerzimmer
2023

Szereplők Leonie Benesch, Leonard Stettnisch,
Eva Löbau, Michael Klammer
Rendező Ilker Çatak
Premier 2023. december 21.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 38 perc

Az elhivatott, fiatal Carla a hetedikesek osztályfőnöke egy németországi iskolában. A tanárok és a diákok multikulturális közegében viszonylagos nyugalom van, amíg az egyik gyereket meg nem gyanúsítják lopással. A tanárnő hisz a fiú ártatlanságában, és nem ért egyet kollégái nyomozási módszereivel, ezért saját kezébe veszi az ügyet. Cselekedete olyan eseménysorozatot indít el, amely az egész iskola életét felbolygatja. Az elveihez hű Carla sokkal nagyobb terhet vállal, mint azt elsőre sejtené: az egymással szemben álló tanulók, feldühödött szülők és tanárok konfliktusában akár az állását is elveszítheti.

A 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat is elnyert A tanári szoba izgalmas és sokrétű alkotás. A Német Filmdíjon többek között a legjobb film, a legjobb rendezés, legjobb vágás díját is elvitte az Oscar-díjas Nyugaton a helyzet változatlan elől. Az alkotás Németország hivatalos Oscar-nevezettje a 2024-es gálára.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.12.21.csütörtök17:00
2023.12.27.szerda17:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló