Programkereső

Bősze Ádám komolyzenei stand-upja

Ingyenes
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény zárónapján, 2023. szeptember 24-én, vasárnap este hét órakor a zenetörténet egyik leghíresebb bűnesetét mutatja be az Öreghegyi Közösségi Ház közönségének Bősze Ádám Túladagolás – Puccini és az öngyilkos cselédlány című komolyzenei stand-upja. A belépés ingyenes.

A féltékenység méreg. Legalábbis Elvira Bonturi számára az volt, hiszen átjárta testét, amikor csélcsap férje, Giacomo Puccini akár csak ránézett egy másik nőre. Belső kínja egyszer oly nagyra nőtt, hogy a halálba kergetett egy ártatlant. A zenetörténet egyik leghíresebb bűnesetét mutatja be a közönségnek Bősze Ádám, aki a Doria Manfredi-ügy részleteit tárja a hallgatóság elé szeptember 24-én, vasárnap este hét órától.

Bősze Ádám a gimnázium elvégzése után ferences szerzetesként a Ferences Teológiai Főiskola hallgatója volt, zenei tanulmányait a Zeneakadémia zenetudományi szakán végezte. A Magyar Nemzetnél zenekritikusként, a Magyar Televízióban riporterként, műsorvezetőként kezdte pályáját. Számos klasszikus zenei koncert televíziós és rádiós házigazdája volt, dolgozott a tv2-nél, a Duna Televízióban, a Budapest Rádióban. Hosszú éveken át volt a Filharmónia Magyarország klasszikus zenei tanácsadója. 2008-tól 2023-ig a Bartók Rádió Muzsikáló reggel és Muzsikáló délután című adásainak műsorvezetője, élő operaprodukciók, valamint a Bécsi Újévi Koncertek televíziós és rádiós kommentátoraként hallhatta hangját a közönség. Sokan ismerik a 2014-ben indult Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsorból, valamint több rangos zenei fesztivál házigazdájaként is. 2016-tól fogva a Pannon Filharmonikusok által tinédzsereknek készített, a klasszikus zene világába bevezető sorozat, a #NoBabel házigazdája. 2015 és 2018 között a European Young Musicians verseny szervezőbizottságának tagja. 2018 óta saját zenetörténeti ismeretterjesztő előadássorozat fejlesztésébe kezdett. 2018-ban Prima-díjat, 2021-ben Tőkéczki László-díja kapott.

Bősze Ádám stand-up előadására ingyenes a belépés. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény ideje alatt is látogatható a házban A szellem misztériuma című látványos kiállítás, amelyen Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. 

FacebookTwitterPinterestViberEmailPrintPrintFriendlyMegosztás

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.