Programkereső

Jövő nyár

Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között...

Dráma

Summer to Come
2023

Szereplők Brezovszky Dániel György, Bukovszky Orsolya,
Liber Ágoston, Krisztik Csaba, Erika Tankó
Rendező Kárpáti György Mór
Premier 2023. január 12.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 13 perc

Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát?

Kárpáti György Mór generációjának egyik legsikeresebb rendezője. Erdő című kisfilmje a Berlinale programjában szerepelt, a Provincia pedig Cannes-ban debütált. A Jövő nyár a második nagyjátékfilmje, amelynek témája, és az elkészítés módja is bepillantást enged a fiatalok gondolkodásába.

A Jövő nyár a Proton Cinema gyártásában, teljes egészében független produkcióként valósult meg. A film világpremierje a térség egyik legfontosabb mustráján, az A-kategóriás Tallinn Black Nights Film Festivalon (PÖFF) volt.

A film január 6-i, premier előtti vetítését követő közönségtalálkozón a Barátság mozi vendége lesz Kárpáti György Mór, a film forgatókönyvíró-rendezője.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Időpont(ok):

2023.01.27.péntek17:30
2023.02.27.hétfő17:30

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1