Programkereső

Exhibition: Egy zseni látomásai – Hieronymus Bosch különös világa

Az Exhibition on Screen sorozat új filmjében egy olyan tárlatra léphetnek be a nézők, amelynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ számos pontjáról visszatértek hollandiai szülővárosába.

Exhibition on Screen - The Curious World of Hieronymus Bosch
2022

Szereplők Peter Greenaway, Jennifer Sliwka
Rendező David Bickerstaff
Premier 2022. június 30.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 31 perc

Az Exhibition on Screen sorozat új filmjében egy olyan tárlatra léphetnek be a nézők, amelynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ számos pontjáról visszatértek hollandiai szülővárosába. Hieronymus Bosch – Egy géniusz látomásai volt a címe a legnagyobb retrospektív Bosch-tárlatnak, amelyet 2016-ban mutatott be a Het Noordbrabants Múzeum. A festő 44 fennmaradt műalkotása közül 36-ot állítottak ki Den Bosch-ban. A világ legkiválóbb múzeumaiból kölcsönkapott alkotásokból rendezett egyedülálló kiállítás lehetővé tette, hogy a fennmaradt alkotásokat új szemszögből vizsgálják a nézők – több mint 420 ezer látogató látta a tárlatot. Ezt az egyedülálló gyűjteményt láthatják most a mozilátogatók közvetlen közelről, elkerülve a tömegeket.

A kiállítás kurátorainak és vezető kritikusok szakértői hozzászólásai teszik lehetővé, hogy még jobban megismerjük Bosch-t, és felfedezzük, mi inspirálhatta furcsa, démoni alkotásait. A közreműködők közt ott van Peter Greenaway filmrendező, Rachel Campbell-Johnston, a The Times vezető művészeti kritikusa és Dr. Charles de Mooij, a Het Noordbrabants Múzeum igazgatója is.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2022.07.01.péntek18:00
2022.07.04.hétfő18:00
2022.07.06.szerda18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1