Programkereső

Az én Rembrandtom

A film olyan izgalmas történetmorzsákkal szegez a vászonhoz, amelyek a Rembrandt-festmények iránti megszállottságból fakadnak, nem egyszer drámai, váratlan végkifejlettel.

Dokumentumfilm

My Rembrandt
2019

Rendező Oeke Hoogendijk
Premier 2022. január 20.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 37 perc

Rembrandt, a meghitt portrék mestere még ma is, több mint 350 évvel a halála után képes megrengeti a műtárgypiacot, művészetbarátok generációi, egész nemzetek vannak oda festményeiért. Az arisztokraták gyönyörködnek műveiben, a szakértők kinyilatkoztatásokat tesznek róluk, a műtárgykereskedők vizslatnak utánuk, a gyűjtők vadásznak rájuk, míg a múzeumok versengenek értük. A kivételes dokumentumfilm minden eddiginél mélyebbre ás a Régi Mesterek művészetében, és megkísérli feltárni a festőfejedelmek motivációit.

A film olyan izgalmas történetmorzsákkal szegez a vászonhoz, amelyek a Rembrandt-festmények iránti megszállottságból fakadnak, nem egyszer drámai, váratlan végkifejlettel. Szenvedélyes műgyűjtők, mint a holland Eijk és Rose-Marie De Mol van Otterloo, az amerikai Thomas Kaplan és a skót Buccleuch herceg vall Rembrandt festményeikhez fűződő szoros kapcsolatukról, majd a Rijksmuseum és a Louvre nyílt összecsapásának lehetünk tanúi, amikor a francia Eric de Rothschild báró eladásra kínál két Rembrandt portrét. A film végigkíséri a holland arisztokrata műkereskedő Jan Sixet, amint nem is egy, hanem rögtön két „új” Rembrandt portré szerzőségét bizonyítja, ezzel beteljesítve gyerekkori álmát. Amikor azonban azzal vádolják, hogy megszegte egyik kereskedőtársával kötött korábbi egyezségét, minden elveszni látszik.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2022.01.20.csütörtök18:00
2022.01.31.hétfő18:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1