Programkereső

Acsa Szücs Imre (1956–2019) képzőművész emlékkiállítása

Ingyenes
A tárlat megtekinthető augusztus 7-ig, keddtől péntekig 10-től 18 óráig a Pelikán Galériában (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.) . A belépés díjtalan!

A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága tisztelettel meghívja önt, barátait és családját Acsa Szücs Imre (1956–2019) képzőművész emlékkiállítására, a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.).

Vernisszázs 2020. július 10-én, pénteken 18 órakor.
Sajtónyilvános rendezvény!

A tárlat megtekinthető augusztus 7-ig.
Nyitva: keddtől péntekig 10-től 18 óráig.
A belépés díjtalan!

A tavaly elhunyt képzőművész jellegzetes alakja volt Székesfehérvár és Gárdony művészeti életének. Pályája – a Fehérvári Műhely tagjaival együtt – az Ujházi Péter által vezetett szakkörben indult, a hetvenes években. A négy évtizedes alkotói életutat technikai és gondolati sokszínűség jellemzi. Sok műfaj és anyag érdekelte, melyekkel kísérletezett: a szitanyomtatással készült grafikáktól, a kézzel merített papír-munkákon át a sajátos vegyes technikájú akvarell-pasztell képekig. Foglalkoztatta a lézerfény installációs alkalmazása és készített egészalakos kőszobrot Vörösmartyról.
Önmagával is sokat viaskodva foglalkoztatták az emberi létezés alapvető dilemmái, melyhez a gondolati alapokat először több évtizeden át Dosztojevszkij írásaiban, majd a Bibliában, aztán a természeti és ember formálta környezetben találta meg.
A tárlat anyagát több alkotói ciklusából válogattuk, így lesznek „ Gigantográfiák”, művek az „Alkohológia”, a Biblia térképe, a Fehérvár fényei és a Papírfelhők sorozatokból.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Székesfehérvár.hu cikk

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.