Programkereső

Soharóza kísérleti kórus Harcsa Veronikával // KMF

Ingyenes
Hangélmény workshopra invitál a Soharóza kísérleti kórus és Harcsa Veronika a 23. Kortárs Művészeti Fesztiválra május 19-én, vasárnap 17 órára a Csónakázó-tó partjára, az SZKKK Fürdő sori épülete mellé. A rendezvény ingyenes.

A Soharóza egy kísérleti kórus, amely 2008 óta játszik hangokkal, zenékkel és zajokkal, az emberi testtel és a térrel, így hozva létre rendhagyó, műfajilag besorolhatatlan előadásokat. A csoport fő ismérve a közösségi zeneszerzés vagy -szerkesztés, amely során a kórustagok nem csak előadóművészként, hanem társalkotóként vesznek részt a projektek létrehozásában. Mindenre nyitottak, ami a hangok érzékelését, azok megmunkálását különleges oldalról fogja meg, legyen szó speciális hangképzésről, kórusimprovizációról vagy mozgással egybekötött éneklésről, így előadásaik időnként egészen extrém jelleget öltenek.

Repertoárjuk állandóan újul és bővül, rendszeresen hívják más művészeti ágak képviselőit is a produkcióikba, illetve számos kollaborációban működnek közre. Összművészeti kalandozásaik mentén született meg 2016-ban az első catwalk-koncertjük „Tabu kollekció” néven, Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező rendezésében, amelyet három másik is követett. Jelentettek meg kórusimprovizációs lemezt, készítettek szlengoperát és dolgoztak fel 12. századi vallási hagyatékot, énekeltek török fürdőben, vezérlőcsarnokban és barlangrendszerben, felléptek többek között Presser Gábor és a Carson Coma oldalán is. Az elképesztően színes repertoár projektjeiben egy tényező biztosan közös: a Soharóza szerzeményeinek kiindulópontja a felszabadultságon alapuló énektechnika és a kimeríthetetlen alkotókészség.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.