Programkereső

Sámánok útján, Kordely Attila - Syrada Ngamtusu'o - előadása

Az archaikus sámánság iránt érdeklődők az előadás során megismerhetik az évezredeken át nomád vadász tajmíri Ngamtusu'o sámánklán életét, világnézetét, tevékenységét és szertartáseszközeit.

Május 23-án csütörtökön 18 órakor különleges előadásra hívjuk Korbely Attila - Syrada Ngamtusu'o - előadásában az archaikus sámánság iránt érdeklődőket.
Az előadás során megismerheted az elszigeteltségénél fogva múlt évszázad végéig fennmaradt, évezredeken át nomád vadászként rendkívüli élettapasztalattal bíró tajmíri Ngamtusu'o sámánklán életét, világnézetét, tevékenységét és szertartáseszközeit.
Az esemény nem szertartásesemény, a szakmai és általános érdeklődőket is nagy szeretettel várjuk!
Az előadó húsz évig járta a világot, tizenegy évig oktatott európai egyetemeken, az utóbbi években előadásaival, tanításokkal adja át az ember és környezete eredendő egyensúlyához szükséges értékrendet. Mivel a klán nehéz helyzetbe került, kultúrájuk kihalóban, így velük együttműködve próbálja menteni azt, amit még lehet: az egyensúlyi élethez szükséges szerves tudást, mely mára minden tudományágat szorosan érint, a pszichológiától a gazdaságon át az ökológiáig. Ez, a Ngamtusu'o klántól átvett megalapozott tudás a néprajztudománytól a lélektanig, valamint a szellemi szférákra nyitott ember számára is igen jelentős és könnyen érthetővé teszi a világ működését, az emberi élet célját és jelentőségét.
Helszín: Székesfehérvár, Verseci u. 1.-15. Köfém Művelődési Központ
https://www.facebook.com/kofem.kozpont
Időpont: 2024.05.23. csütörtök 18h
Belépő díj: 2500 ft.
 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: A rendezvény napján, az előadás előtt a helyszínen.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.