Programkereső

Hogyan szexeljünk – Kísérőfilm: 27

Molly Manning Walker rögtön első filmjével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a Hogyan szexeljünk az első perctől fogva...

How to Have Sex
2023

Szereplők Mia McKenna-Bruce, Samuel Bottomley,
Lara Peake, Eilidh Loan
Rendező Molly Manning Walker
Premier 2024. február 29.
Korhatár Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 59 perc

Molly Manning Walker rögtön első filmjével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a Hogyan szexeljünk az első perctől fogva olyan hatalmas energiával dübörög, akár egy felpörgött tinédzser. Az alkotás autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás. A három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliában veti bele magát az éjszakai életbe. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát.

A film előtt a 2023-ban Cannes-ban Arany Pálmával díjazott 27 című 11 perces animációs filmet vetítjük. „Buda Flóra Anna alkotása káprázatos vizuális stílusával és filmes történetmesélésével olyan kortárs műalkotás, amely kézen fogja a nézőt és úgy kutatja a fiatalabb generáció fantáziáit és határait” – indokolta döntését a zsűri. A film főhőse, a 27 éves, önmagát kereső Alice még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2024.04.11.csütörtök20:00
2024.04.22.hétfő20:00
2024.04.04.csütörtök17:45

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló