Programkereső

IX. Fehérvári Halünnep

Ingyenes
Idén újra várja a vendégeket a Palotavárosi tavaknál a város egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye, a IX. Fehérvári Halünnep. A főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínáló eseményt április 20-án, szombaton rendezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), valamint a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége (Hofesz). A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy együttes lesz.

A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló népszerű program főzőversenyére már várják a regisztrálókat: április 15-ig nevezhetnek az érdeklődők, akik halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére. A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. A zsűri 12 órától kezdi értékelni a halételeket, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák. A versenykiírás honlaponkon olvasható, nevezni pedig a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában lehet.

Részletes program

8.00–9.00 Regisztráció, halosztás

9.30–10.15 Ünnepélyes megnyitó a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar közreműködésével

11.00–11.50 Lány a sárkányhajóban – a Holdvilág Kamaraszínház előadása

12.00 Főzőverseny zsűrizésének kezdete

14.00–15.00 Buborék Együttes – interaktív családi koncert show

15.10–15.25 „Az aranyhal és a három kívánság” – a rajzpályázat eredményhirdetése

15.30–16.15 Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertje

16.30–16.45 Főzőverseny eredményhirdetése

17.00–18.00 Budapest Show Band

18.15–19.00 Irigy Hónaljmirigy

Egyéb programok 10.00-18.00 között: halsimogató, kisállat-simogató, óriás halas játékpark, kézműves foglalkozás

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény esőnapja április 27., szombat.

Az SZKKK a gyerekekre is gondolt: az óvodás korosztály (3–6 évesek) számára rajzversenyt hirdettek Az aranyhal és a három kívánság címmel. Az alkotások készülhetnek egyéni vagy csoportos munkában, bármilyen technikával. A pályázatokat április 12., péntek 18 óráig lehet leadni az SZKKK központi épületében (Fürdő sor 3.), hétköznaponként 8.00–18.00 között, a pályamunkákat a Halünnep helyszínén kiállítják. A rajzpályázat részletes felhívása a www.fehervariprogram.hu oldalon olvasható.

A Halünnep napján a reggeli órákban indulnak a programok a főzőversennyel, majd az ünnepélyes megnyitón a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar játszik. A színpadon ezután mesejáték, gyermekkoncertek kapnak helyet, a főzőverseny eredményhirdetése után pedig egy igazi partyzenekar, a Budapest Show Band, majd a humor nagyágyúi, az Irigy Hónaljmirigy együttes lép színpadra. Napközben a családokat halsimogató, kisállat-simogató, óriás halas játékpark és kézműves foglalkozás is várja.

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény esőnapja április 27., szombat.

 

 

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Palotavárosi tavak