Programkereső

Meg-Ki filmklub közönségtalálkozóval: A boldogság ügynöke

Az Egyesült Államok legnagyobb presztízsű filmfesztiválján, a Sundance-en debütált Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai A boldogság ügynöke című filmje – az alkotást a hazai premier előtt, április 24-én, szerdán 18 órakor láthatja a közönség a Barátság mozi Meg-Ki filmklubjában.

Vetítés után Várhegyi Rudolf, a film egyik hangmérnöke lesz a fehérvári művészmozi vendége – az estre a klubtagok kedvezményes áron válthatnak belépőt online és a jegypénztárban.

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte öt éven át. A mindössze 700 ezer lelket számláló apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogság indexét”.

 

 

A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

Ez a magyar-bhutáni dokumentumfilm nyitotta meg az Egyesült Államok rangos dokumentumfilmes fesztiválját, a True/False Film Festet, ezt követően pedig még további fesztiválokon is bemutatkozott. A film április 24-i vetítése után Várhegyi Rudolf, a film egyik hangmérnöke lesz a Barátság mozi vendége, az alkotóval Gruber Nóra, az SZKKK munkatársa beszélget.

A fehérvári művészmozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket közelebb vigye a nézőkhöz, és együtt beszéljék, vitassák meg a friss moziélményt. MEGnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni. Tagsági kártyát továbbra is bárki válthat a mozi pénztárának nyitvatartási idejében.  A filmklub nem zárt körű, a vetítésen tagsági kártya nélkül is részt lehet venni, de a kártyabirtokosok kedvezményes áron, 800 forintért válthatnak belépőt a mozi pénztárában vagy a www.baratsagmozi.hu honlapon.

Jegyvásárlás »

 

A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló