Programkereső

Kerényi Virág divattervező kiállítása

Ingyenes
Kerényi Virág divattervező ruháiból, táskáiból, cipőiből nyílik kiállítás március 29-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlaton egyedi, környezetbarát és limitált kiadású darabokkal ismerkedhet meg a divatkedvelő közönség.

Divattervező, jelmeztervező, stylist, a leginspirálóbb dizájnerek egyike. Kerényi Virág októberben, a Budapest Central European Fashion Week keretein belül mutatta be 2024-es tavasz-nyári ready-to-wear kollekcióját, amelynek minden egyes darabja merész és feltűnő – ezek némelyikével ismerkedhet meg a fehérvári közönség a május 3-ig látogatható tárlaton.

Kerényi Virág a Magyar Krea Kortárs Művészeti Iskolában, a Metropolitan Egyetemen és a dániai Teko Egyetemen tanult divatstílust és dizájnt. Szakmai gyakorlatát San Franciscóban, Amszterdamban és a Magyar Állami Operaházban végezte. Kollekciót tervezett a Peugeot számára, több hazai televíziós produkcióban és hollywoodi filmben dolgozott. Egyedi ruhái, táskái, kalapjai és fejdíszei a világ minden táján megállják a helyüket, a nemzetközi divatsajtó gyakran cikkez a munkásságáról. Tervei környezetbarátak és többnyire limitált kiadásúak – azon kevés magyar designerek közé tartozik, aki alkotásaival hidat képez a művészet és a hordható divat között.

A kiállítást Fodor Imre, a Duna tévé műsorvezetője nyitja meg, közreműködik Kerényi Balázs harsonaművész.

A kiállítás május 3-ig látogatható, hétfőtől péntekig 15–19 óráig. A belépés ingyenes, a megnyitó sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.