Programkereső

Tánc a filmvásznon, Szóbeszéd, Kocsmakvíz

Ingyenes
Folytatódnak az Alba Regia Táncegyesület jubileumi programjai: március 23-án, szombaton újra Tánc a filmvásznon, Szóbeszéd és Kocsmakvíz várja a Malom utcai Táncház vendégeit.

A Tánc a filmvásznon című esteken neves koreográfusok, néprajzkutatók, gyűjtők, táncosok életéről vetítünk filmeket a Táncházban. 75 év után nem maradhatnak el a sztorizgatások, a pletykák tisztázása. A Szóbeszéd című beszélgetőműsor kiváló alkalom arra, hogy különböző generációk táncosai, zenészei, az együtteshez kötődő régi ismerősök találkozzanak, kötetlenül beszélgessenek egymással és a két műsorvezetővel, Juhász Zsófiával és Majoros Róberttel. Az est az ARTE75 kocsmakvízzel zárul. A helyszínen alakuló csoportok az Alba Regia Táncegyüttes történetével és a néptánccal kapcsolatos kérdések megválaszolásával bizonyíthatják, hogy mindent tudnak az elmúlt 75 évünkből.

Tánc a filmvásznon III.
Fodor – Neti – Sándor
2024. március 23., szombat 18.00 óra

A Fodor Sámuelnek keresztelt, de mindenki által csak Neti Sanyiként ismert muzsikus 1922-ben született Gyaluban, egy cigányzenész család egyetlen gyerekeként. Ő az utolsó kalotaszegi prímás, aki még ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelyik az erdélyi hangszeres (vonós) zene virágzásakor született, és annak a teljes parasztéletet betöltő, kiszolgáló időszakában muzsikált.
Rendező: Szomjas György

Szóbeszéd III.
2024. március 23., szombat 18.30 óra

Akiket faggatnak: Árpásy Ágnes, Angyal Viktória, Balla Boglárka, Máhr Dalma, Floch Judit, Tombor Tímea, Gál Gergő, Simon Róbert, Cserta Gábor, Gelencsér András, Bokor Attila.

ARTE kocsmakvíz III.
2024. március 23., szombat 20.00 óra

A kocsmakvíz moderátora: Majoros Andor

 

Helyszín: Táncház (Székesfehérvár, Malom utca 6.)
Az esemény ingyenes és sajtónyilvános.

A program megvalósítását a Csoóri Sándor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Hagyományok Háza és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

#csoorisandoralap #nka #nemzetikulturalisalap #fesztivaltamogatas #kulturatamogatas

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.