Programkereső

A fattyú

1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket.

Történelmi

Bastarden
2023

Szereplők Mads Mikkelsen, Gustav Lindh,
Amanda Collin, Simon Bennebjerg
Rendező Nikolaj Arcel
Premier 2024. február 1.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 2 perc

1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen keményfejű és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. Az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik a két fél között, a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére.

A fattyú világpremierje a világ legrégebbi ‚A‘ kategóriás filmfesztiválján, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A fattyú elnyerte a legjobb operatőrnek és jelmeznek járó Európai Filmdíjat és Mads Mikkelsen révén a legjobb színész kategóriában is jelölt. A film Dánia Oscar-nevezettje a legjobb nemzetközi film kategóriában.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2024.03.14.csütörtök17:45
2024.03.25.hétfő19:45

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.