Programkereső

Csajos est: Hogyan őrizzük meg önmagunkat párkapcsolatainkban?

„Légy önmagad!” – halljuk úton-útfélen. De a képzelt vagy valós elvárások, mások igényeinek önmagunk elé helyezése sokszor korlátozhatnak ebben: Szeles Henrietta mentálhigiénés szakember az önbecsülés fontosságáról beszél a Barátság mozi március 20-i Csajos estjén.

A 18 órakor kezdődő előadás után a Bernadette – A főnökasszony című francia vígjátékot láthatják a résztvevők; jegyek már válthatók a mozi honlapján és pénztárában.

Amint kapcsolatba kerülünk másokkal, úgy érezhetjük, hogy elvárások nehezednek ránk. Szeretnénk a legjobb színben feltűnni – néha azonban kockázatos dolognak tűnhet vállalni önmagunkat, gyengeségeinkkel együtt, mert hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy bizonyos képet kell sugároznunk magunkról ahhoz, hogy elfogadjanak minket.

szeles_heni_270„Miért mondja ezt? Mi jár a fejében? Mit gondolhat rólam? Milyen érdekes, hogy a bennünk megfogalmazódó kérdések többsége más emberekhez fűződik. Életünk során arra tanítanak minket, hogy legyünk elfogadóak, együttérzőek és törődjünk másokkal. Ez azt eredményezheti, hogy minőségileg és mennyiségileg is többet foglalkozunk a kapcsolatainkban a másikkal, mint magunkkal. Miközben a másikra figyelünk, a másik életét elemezzük, elfeledkezünk a legfontosabbról, az önmagunkhoz fűződő kapcsolatról! Pedig minden, ami a kapcsolatainkban történik, függ az önbecsülésünktől” – mondja az estről előzetesen Szeles Henrietta.

Az est előadója érettségi után ifjúságsegítőnek, majd szociális munkásnak tanult. Évekig a hajléktalan ellátásban dolgozott, majd bepillantást nyert a családsegítésbe is. A szociális szférát elhagyva belépett a HR világába. Öt HR-ben eltöltött év után úgy érezte, hiányzik valami az életéből. Ez a valami pedig a segítés volt, ezért, hogy a hozzá fordulóknak segíteni tudjon munkahelyi vagy magánéleti problémáikban, a mentálhigiéné irányában folytatta tanulmányait.

 

 

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – tudjuk régóta, és ez a megállapítás áll a Csajos est második felében vetített Bernadette – A főnökasszony című francia vígjáték középpontjában is. Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac (Catherine Deneuve) arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Miután sem az elnök, sem a családja nem veszi őt komolyan, mert túlságosan régimódi, Bernadette úgy dönt, itt az ideje, hogy igazi médiaszemélyiséggé váljon és hallassa a hangját.

A rendezvény sajtónyilvános.

 

Jegyvásárlás »

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Ápr 25. 19:50

Back to Black

Ápr 23. 19:45

Származás

Ápr 13. 17:45

Artúr, a király

Ápr 27. 20:00

Ki hitte volna?

Máj 10. 17:30

A róka

Máj 11. 16:00

Macskák a múzeumban