Programkereső

És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet!

Az első kamerát 1895-ben találták fel, ma mintegy 45 milliárd kamera működik világszerte. A fim rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag.

Dokumentumfilm

And the King Said, What a Fantastic Machine
2023

Szereplők Bruce Lee, Donald Trump, Adolf Hitler,
Barack Obama, Ted Turner, Joe Biden
Rendező Axel Danielson
Premier 2024. február 15.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 28 perc

Az első kamerát 1895-ben találták fel, ma mintegy 45 milliárd kamera működik világszerte. A fim rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag. Az alkotók régi filmhíradókból, propagandafelvételekből, ismert és népszerű közösségi média videókból állították össze filmjüket. Kritikus hangon keresték arra a választ, hogy miben rejlik a kamera és a képek ereje, milyen társadalmi következményekkel járnak a világ előtt megosztott felvételek, milyen hatást gyakorolnak nézők millióira a megtekintett vírusvideók, lájkvadász-kattintékony kisfilmek.

A film világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, az amerikai Sundance Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri különdíját. A film szerepelt az ’A’ kategóriás Berlinale Generation 14plus programjában is, ahol szintén díjazták. Az alkotás archív felvételekből összeállított, megrázó korrajz napjainkról és a mozgókép hatásáról a társadalomra.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – A pénztár a vetítések előtt 1 órával nyit.

Időpont(ok):

2024.02.26.hétfő18:00
2024.03.04.hétfő20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1