Programkereső

Szépkorúak szerdája: Semmelweis

Az Oscar-díjra jelölt legendás rendező-operatőr, Koltai Lajos új filmjét, a Semmelweis című életrajzi drámát tűzi műsorára a Barátság mozi a Szépkorúak szerdáján, február 7-én és 14-én 15 órakor. A népszerű, decemberi bemutatója óta folyamatosan telt házzal vetített alkotásra a nyugdíjasok kedvezményes áron válthatnak belépőt a mozi pénztárában és honlapunkon.

Semmelweis Ignácra ma legendaként emlékszünk, bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként, akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte, az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották, főnöke, a klinika vezetője számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret. És dolgozott mellette egy szülésznő, aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Az életrajzi film a hazai színészek legjobbjait vonultatja fel: a címszerepben Vecsei H. Miklós látható, a mellette dolgozó szülésznőt Nagy Katica alakítja, a kórház igazgatóját Gálffi László játssza, a további szerepekben többek között Kovács Lajost, Lengyel Ferencet, Elek Ferencet, Kovács Tamást és Simon Kornélt láthatja a közönség.

A Szépkorúak szerdája négy évvel ezelőtti indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A vetítésekre a nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján és a pénztárban – a délutáni előadásokra a fiatalabbakat is várják, ők teljes áron vásárolhatnak belépőt a filmekre.

A nagy érdeklődés miatt az utóbbi hónapokban megszokott módon februárban is kétszer, 7-én és 14-én lesz Szépkorúak szerdája; a vetítésekre már váltható belépő a mozi jegypénztárában és honlapján.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Időpont(ok):

2024.02.07.szerda15:00
2024.02.14.szerda15:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.